Evenimentul Zilei > International > Rusia avertizează Marea Britanie în privința unui zbor deasupra teritoriului rus
Rusia avertizează Marea Britanie în privința unui zbor deasupra teritoriului rus

Rusia avertizează Marea Britanie în privința unui zbor deasupra teritoriului rus

Ministerul rus al Apărării a avertizat Marea Britanie privind un zbor planificat deasupra teritoriului rus, spunând că forțele aeriene ale țării au primit ordin să prevină o intruziune.

Declarația vine pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Occident din cauza acțiunii Moscovei în Ucraina. Ministerul a spus că Marea Britanie a trimis o notificare prin care informează despre un zbor planificat al unui avion de recunoaștere RC-135 de-a lungul unei rute care trece parțial deasupra teritoriului rus.

Tensiunile dintre Occident și Rusia sunt uriașe

„Considerăm această acțiune ca o provocare deliberată”, a spus ministerul, adăugând că forțelor aeriene ruse le-au fost transmise sarcinile „să prevină încălcarea frontierei”. „Toate consecințele posibile ale acestei provocări deliberate vor reveni în întregime părții britanice”, a spus ministerul într-un comunicat, fără a preciza când și unde a fost planificat zborul britanic.

Luni, ministerul a declarat că un avion de luptă rus a fost folosit pentru a intercepta un avion de recunoaștere britanic RC-135 care a traversat granița cu Rusia în apropiere de Capul Svyatoi Nos dintre Barents și Marea Albă, potrivit Yahoo News.