Evenimentul Zilei > Social > Un hoț inventiv din Marea Britanie s-a ascuns de polițiștii trimiși să-l aresteze într-un urs de pluș: „Au văzut un urs mare care respiră”
Un hoț inventiv din Marea Britanie s-a ascuns de polițiștii trimiși să-l aresteze într-un urs de pluș: „Au văzut un urs mare care respiră”

Un hoț inventiv din Marea Britanie s-a ascuns de polițiștii trimiși să-l aresteze într-un urs de pluș: „Au văzut un urs mare care respiră”

Hoțul era căutat pentru furt de mașini și conducerea lor deși avea permisul suspendat, astfel că anchetatorii au descins în locuința sa, având un mandat de percheziție. Bărbatul s-a gândit să se ascundă în interiorul unui urs de pluș. Din păcate pentru el, polițiștii și-au dat seama că ursulețul „respiră”.

Incidentul a avut loc în iulie 2022, când Oshua Dobson, un tânăr de 18 ani, a fost „vizitat” de poliția din Greater Manchester, Marea Britanie.

„Când am mers să-l arestăm, ofițerii noștri au observat la adresă un urs mare care respira înainte de a-l găsi pe Dobson ascuns înăuntru”, a transmis un purtător de cuvânt al poliţiei britanice, care spune că acum tânărul va sta „îndesat în spatele gratiilor” timp de nouă luni, acuzat că a furat mai multe mașini, a condus deși avea permisul suspendat, dar a și alimentat fără să achite benzina, conform BBC.

Hoț bătut de o bătrână din Vaslui. Individul a încercat să fure bani și obiecte de valoare

Crezând că va da lovitura și se va alege cu ceva bani, un bărbat din Vaslui a decis să jefuiască locuința unei bătrâne de 82 de ani. Hoțul a avut surpriza vieții lui, când femeia, din localitatea Vutcani, județul Vaslui, nu a stat pe gânduri și a început să-l ia la bătaie.

Individul a fost surprins de femeie care, fără să stea mult pe gânduri, a început să strige și să-l lovească în repetate rânduri, punându-l astfel pe hoț pe fugă. Femeia a anunțat apoi Poliția, iar la câteva ore individul a fost prins, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru două luni.

Curaj din partea unei femei de 82 de ani

Potrivit oamenilor legii, bărbatul era chiar vecinul bătrânei. El a încercat să intre în casa femeii în noaptea de 28/29 iunie, în jurul orei 02.00. Bărbatul este acum cercetat pentru tentativă de furt.

„Față de bărbatul de 42 de ani a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a declarat inspectorul Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

La jumătatea lunii iulie, tot în Vaslui, a avut loc un furt inspirat dintr-un film de comedie

Unul dintre hoți a rămas atârnat de gardul casei unde intenționa să intre pentru a fura, dându-i de gol și pe complicii săi care au reușit să intre în casă. Mai mult, șoferul care trebuia să le asigure scăparea nu avea permis de conducere.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 6/7 iulie 2022, doi dintre bărbaţii cercetaţi ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea unei gospodării deţinute de o familie de persoane în vârstă, din localitatea Mirceşti, comuna Tăcuta, judeţul Vaslui, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri de valoare.

Bărbaţii cercetaţi ar fi fost surprinşi de proprietari, motiv pentru care şi-au asigurat scăparea, prin fugă, fiind preluaţi de al treilea bărbat, în vârstă de 22 de ani, care îi aştepta cu un autoturism”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.