Rusia a pregătit o surpriză NUCLEARĂ pentru Statele Unite

Rusia a pregătit o surpriză NUCLEARĂ pentru Statele Unite

Ziarul Pravda, apropiat Kremlinului, publică un articol cu titlul „Rusia pregătește o surpriză nuclerară pentru NATO”, citând un raport din 1 septembrie al Departamentului de Stat american, care semnalează că Rusia și Statele Unite au ajuns la paritate în ceea ce privește focoasele nucleare desfășurate.

Deși nu conține amenințări explicite la adresa NATO sau a Statelor Unite, articolul este clar: arsenalul nuclear al Rusiei este în creștere și l-a egalat pe cel american.

Pravda scrie:

„Lucrurile stau astfel: forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt chiar mai avansate în comparație cu cele ale Statelor Unite, de vreme ce au există o paritate a numărului de focoase nucleare în condițiile unui număr sensibil mai mic de arme purtătoare. Această diferență dintre Rusia și Statele Unite nu poate decât crește în viitor, dat fiind că oficialii ruși din domeniul securității au promis să doteze forțele nucleare strategice cu o nouă generație de rachete.”

Într-un raport din septembrie, Biroul Statelor Unite pentru Controlul Armelor confirmă afirmațiile Pravdei.

Deși Statele Unite depășesc covârșitor Rusia la Desfășurarea de Rachete Balistice Intercontinentale și Bombardiere Grele, cu 794 față de 528, Rusia a reușit să-și sporească desfășurarea lor într-un ritm mai rapid decât Statele Unite. În octombrie, Rusia avea desfășurate cu 131 mai multe focoase nucleare decât în 2011.

Această creștere a arsenalului nuclear rusesc sfidează noul tratat START, asupra căruia Moscova și Washington s-au înțeles în 2011. Potrivit acestui tratat, fiecare dintre cele două părți trebuie să se limiteze la 700 de rachete balistice intercontinentale desfășurate, rachete balistice lansate de pe submarine și de de bombardiere grele, cu un total de 1550 de focoase nucleare amplasate pe aceste platforme, scrie Business Insider.

În acest moment, atât Statele Unite cât și Rusia au depășit plafoanele din tratat, dar este îngrijorător numărul de noi focoase nucleare desfășurate de Moscova, cât și diversele amenințări proferate în legătură cu capabilitățile sale nucleare.

De exemplu, în luna martie, un important realizator de televiziune rus a amenințat Statele Unite că vor fi transformate în „praf radioactiv”.

Tot din martie, Rusia a abordat un ton mai belicos în relațiile cu Occidentul. De atunci, Moscova a avut 40 de întâlniri militare cu forțele NATO sau cu ale vecinilor săi, atât de apropiate încât au declanșat alarma, inclusiv simularea unui atac asupra Danemarcei cu un avion de vânătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News