Rusia a pregătit delfinii de luptă în cazul unui atac subacvatic. „Este o sarcină dificilă, care necesită vigilență constantă”

Rusia a pregătit delfinii de luptă în cazul unui atac subacvatic. „Este o sarcină dificilă, care necesită vigilență constantă” Un delfin cu „degete” asemănătoare celor umane. Sursa foto Arhiva EVZ

Rusia a pregătit delfinii militari special antrenați pentru a-și proteja flota de un atac subacvatic. Aceștia vor lupta împotriva ucrainenilor, dacă va fi cazul. Aceste mamifere sunt foarte bine antrenate, spun specialiștii.

Rusia a adus la baza sa navală din Marea Neagră delfini militari special antrenați pentru a-și proteja flota de un atac subacvatic „din partea sabotorilor ucraineneni”. Vladimir Putin deține mai mulți delfini de luptă foarte bine antrenați, a afirmat editorialistul Blake Stilwell, referindu-se la datele Institutului Naval al SUA.

Mamiferele marine special antrenate sunt folosite pentru a detecta minele subacvatice și pentru a combate înotătorii militari. Stilwell a adăugat: „Menținerea la distanţă a sabotorilor și a forţelor speciale, în afara portului și a radei portului, este o sarcină dificilă, care necesită vigilență constantă sau prezența tehnologiei militare moderne”. Ei simt pericolul și când dorm. În 2019, Norvegia a suspectat Rusia că deţine balene special antrenate folosite ca spioni, dar nimeni nu a confirmat acest lucru, reamintește Gazeta.Ru.

Delfini pentru scopuri militare

Dresarea delfinilor pentru anumite misiuni militare, printre care și plasarea de bombe a început încă din anii 60. Țara noastră a luat în calcul și amplasarea unor cuști pentru delfini într-o lagună din portul Mangalia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Duncan Noakes | Dreamstime.com

„De prin anii ’60 de când au început şi delfinariile, fiindcă primele cercetări militare au dus la nişte concluzii privind inteligența acestor animale şi folosirea lor în delfinarii.

Nu degeaba cel mai puternic delfinariu din Europa este în Ucraina şi de asemenea în SUA, în golful Californiei, acolo unde s-au făcut cercetări militare şi s-au folosit delfinii cu scop defensiv şi ofensiv, tot acolo s-a dezvoltat un mare delfinariu. Deci din aceste cercetări au plecat, să spunem aşa, activitatea civilă educatională de lucru cu delfinii.

Aceste animale sunt folosite fie pentru a descoperi scafandri sau vehicule teleghidate, echipamentul dornelor subacvatice care vin şi pot plasa explozibil, aşa cum pot să fie folosiți ca un sonar“, a declarat Adrian Bîlbă, doctor științe medicale veterinare în emisiunea Exces de putere de la Antena 3.

Specialiștii au mai aflat că Moscova a desfășurat delfini militari dresați la baza sa navală din Marea Neagră – posibil pentru a-și proteja flota de un atac subacvatic – potrivit unei noi analize a imaginilor din satelit.