UPDATE: Un grup intitulat "Rusia Unită pentru alegeri libere" a fost lansat pe Facebook, în numele celui mai mare partid politic din Rusia, în contextul manifestaţiilor de protest care au avut loc sâmbătă, pentru contestarea rezultatelor alegerilor parlamentare.

"Noi, membrii Partidului Rusia Unită, vrem alegeri corecte!", se arată într-un mesaj postat de pagina de Facebook a grupului nou-înfiinţat. "Ne pronunţăm împotriva fraudării şi manipulării…Noi, oameni corecţi şi decenţi, suntem enervaţi de catalogarea făcută de oponenţii politici, în timp ce partidul nostru nu spune nimic. Cerem eliminarea membrilor corupţi, impostorilor, carieriştilor cinici şi marionetelor din partid", continuă mesajul respectiv.

În cursul zilei de azi, 70 de persoane s-au alăturat grupului adminsitrat de Olga Kristanovkaia, liderul Clublui Liberal al Rusiei Unite.

Mesajul lui Medvedev pe FB

La doar o zi după protestele masive din Moscova şi alte oraşe din Rusia, împotriva falsificării rezultatelor alegerilor parlamentare, comentariile utilizatorilor Facebook par a fi împărţite egal între cei care îl susţin pe preşedinte, cei care îi sunt ostili şi cei care sunt neutri.
Medvedev se mândreşte cu faptul că foloseşte reţelele de socializare.

După ce a recunoscut că au avut loc mici violări ale legii electorale în alegerile parlamentare, Medvedev a postat pe Facebook un mesaj în care spunea că a cerut ca toate raporatele oficiale, referitoare la desfăşurarea scrutinului, să fie atent verificate. Comentariile sale referitoare la manifestaţia de sâmbătă au atras, însă, furia utilizatorilor.  
"Alegeri corecte"

"Nu sunt de acord nici cu sloganurile, nici cu afirmaţiile pe care le-am auzit la mitinguri", a scris Medvedev. I s-a răspuns, însă, că sloganul principal şi cerinţa manifestanţilor cea mai importantă a fost "alegeri corecte". "Aşadar sunteţi împotriva unor alegeri oneste?", întreabă utilizatorii Facebook.
În timp ce unii îl făceau mincinos, alţii au scris observaţii pline de obscenităţi sub mesajul preşedintelui. Dintre cele 100 de comentari citite de jurnaliştii BBC, cam o treime erau ostile, iar restul erau fie de susţinere, fie neutre.
Mesaj obscen pe Twitter

La începutul săptămânii trecute, Kremlinul a dat vina pe angajaţii săi că ar fi trimis un mesaj obscen de pe contul său oficial, în limba rusă, pe Twitter. Bloggerii ruşi au transmis mai departe mesajul, care a circulat intens în mediul virtual, chiar şi după ce a fost şters din contul lui Medvedev

Activiştii ruşi şi membri ai opoziţiei din Rusia au folosit mult siteurile sociale, precum Facebook şi Twitter, pentru a vorbi despre frauda electorală şi pentru a organiza proteste.
Spre deosebire de Medvedev, Vladimir Putin nu este un adept al comunicării pe internet.