Confruntarea de ieri seară de la postul B1 TV dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis nu a fost difuzată de celelalte televiziuni de știri, cu excepția Digi 24. Acestea și-au continuat programul normal, Realitatea TV, care a găzduit prima dezbatere, difuzând, de pildă, secvențe din dezbaterea dintre Mircea Geoană și Traian Băsescu din 2009. Dezbaterea de la postul B1 TV a fost moderată de Mădălina Pușcalău. Candidații au avut la dispoziție câte două minute pentru a răspunde la întrebări, plus un drept la replică de un minut. „Evenimentul zilei” vă prezintă principalele declarații ale celor doi candidați:

„Votul nu e o lozincă, ci un drept”

● Klaus Iohannis: Sunt candidatul care crede că votul nu e o lozinca, ci un drept, care crede că toţi trebuie să aibă condiţii să voteze

● Victor Ponta: Domnul Iohannis a fost total nepregătit la dezbaterea de marți. A spus că PNL a propus un amendament la constituţie privind votul electronic şi PSD l-a respins. Am în faţă procesul verbal. Amendamentul propus de doamna Gorghiu a fost retras.

● Klaus Iohannis: Oricine care este prins că a copiat şi plagiat este obligat să se retragă prin politică. Unul dintre aceştia doreşte să fie preşedintele României. E greşit pentru că a minţit şi a speriat pensionarii că le-aş tăia pensiile.

● Victor Ponta: Dl. Iohannis are aceeaşi echipă care a vrut să taie pensiile. A existat un singur primar care a devenit preşedinte şi unul care a devenit premier: este vorba de domnul Băsescu şi domnul Boc, pe care eu îi consider un preşedinte şi un premier foarte slabi.

● Klaus Iohannis: Contracandidatul meu are abilitatea de a vorbi orice, oricât, indiferent că nu ştie despre ce e vorba.

● Victor Ponta: Iohannis este un politician abil, modul în care l-a dat jos pe domnul Antonescu.

● Klaus Iohannis: Vreau să îi întrebăm pe români: Vă merge mai bine de când domnul Ponta este prim-ministru?

● Victor Ponta: Ce am văzut pe reţelele de socializare este că Iohannis e considerat un candidat foarte slab, dar pe care oamenii îl votează ca să nu iasă Ponta. Cum va arăta România lui Ponta/ Iohannis?

● Klaus Iohannis: În cazul în care contracandidatul meu va câştiga, a doua zi vor fi votate în Parlament legea amnistiei şi graţierii şi toţi parlamentarii corupţi vor fi albiţi.

● Victor Ponta: Faceţi un exerciţiu: Boc, Blaga, MRU, Flutur. Îl scoateţi pe domnul Băsescu şi îl puneţi pe dl Iohannis. ● Klaus Iohannis: A luat o Românie ieşită din criză şi să o bage în recesiune tehnică. Vom ajunge în 2015 şi vom plăti toate pomenile electorale ale lui Victor Ponta.

● Victor Ponta: Vineri, INS anunţă două lucruri: că în trimestrul trei avem creştere economică şi că în primul trimestru nu am fost în recesiune tehnică. „Îi puteți cere lui Roșca să-și dea demisia?”

● Klaus Iohannis: Aşteaptă România lui V. Ponta cu legea amnistiei şi a graţierii. Adrian Năstase, Dragnea, Hrebenciuc, Andronescu, Şerban Mihăilescu, Miron Mitrea, Dan Nica, Dan Şova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Adrian Duicu, Bunea Stancu, Nicuşot Constantinescu. 38. Vă las lista.

● Victor Ponta: Aveți trei colegi condamnați.

● Klaus Iohannis: 38 la dumneavoastră, trei la mine.

● Victor Ponta: Şefului PNL Prahova, Mircea Roşca, îi puteţi cere în seara asta să-şi dea demisia.

● Klaus Iohannis: Haideţi să facem o treabă de bărbaţi. Mâine se convoacă Parlamentul, poimâine scoatem legea amnistiei şi a graţierii. Sunteţi de acord să convocăm Parlamentul?

● Victor Ponta: E și o femeie de față. La ultima moţiune a venit cineva şi a spus acelaşi lucru. Ştiţi cine era? Sorin Roşca Stănescu.

● Klaus Iohannis: Vorbă lungă, convocăm sau nu Parlamentul? Eu o să vorbesc cu domnul Roșca, vorbiți dvs cu doamna Andronescu?

● Victor Ponta: Eu mă uit la dl. Iohannis, el se uită pe pereți.

● Klaus Iohannis: Uneori e mai interesant.

● Victor Ponta: O să mă comport faţă de justiţie cum m-am purtat ca premier.

● Klaus Iohannis: Cred că DNA-ul face o treabă excepţională.

● Victor Ponta: Singurul caz în care justiţia este blocată este cazul senatorului Akos Mora.

● Klaus Iohannis: Domnii Hrebenciuc şi Sârbu au pregătit retrocedarea a zeci de mii de hectare.

● Victor Ponta: Duminică, românii vor vota ca preşedinte pe Victor Ponta, iar ca premier pe Tăriceanu.

● Klaus Iohannis: Nu cred că vom avea o relaţie între preşedintele Iohannis şi premierul Ponta pentru că eu cred că după 16 noiembrie partidul îl va trimite acasă pe Victor Ponta.

● Victor Ponta: Îl am în față pe Traian Băsescu, aceeași idee că îi prostește pe români.

● Klaus Iohannis: I-a prostit pe români când v-a pus prim-ministru? Pe mine m-a refuzat.

Te-ar putea interesa și: