Rugăciune către Sfântul Gheorghe. Te scapă de păcatele trupești și sufletești

Rugăciune către Sfântul Gheorghe. Te scapă de păcatele trupești și sufletești Sursa foto: Pixabay

Credincioșii pot să rostească pe 23 aprilie o rugăciune puternică către Sfântul Gheorghe. Această rugăciune te scapă de păcatele trupești și sufletești, dar și de alte probleme. Trebuie spusă cu voce tare o dată pe zi.

Rugăciune către Sfântul Gheorghe

„Ca un izbăvitor al celor robiți și celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre! Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Rugaciune

Sursa foto: Dreamstime.com

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slăbiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești. Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului.

De aceea cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfântul Mucenic Gheorghe se sărbătorește pe 23 aprilie

Pe 23 aprilie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care, ca și Sfântul Nicolae, este un eliberator al deținuților și ocrotitor al săracilor. Mulți români îi poartă numele. Înfățișat în iconografie călare, ținând o suliță în mână cu care ucide balaurul, acesta are o putere imensă. Se spune că balaurul îl înfățișează pe Satan sau chiar Imperiul Roman, dar și lupta sa pentru binele creștinilor.

sfântul Gheorghe

Sursă: Youtube

N-a vrut să renunțe la Hristos

Sfântul Gheorghe a fost un om de încredere al împăratului Dioclețian, ostaș viteaz și cinstit, dar când a văzut prigoana și cele ce se întâmplă și-a împărțit aurul, argintul și hainele. El a fost supus unor chinuri groaznice pentru că nu a vrut să renunțe la Hristos.

Când a văzut că nu poate să-l omoare, împăratul l-a obligat să spună cu ce vrajă se apără, iar acesta i-a explicat că Hristos îl apără. Călăii l-au dus pe Sfântul Gheorghe și la templu să-i arate puterea idolilor, iar atunci aceștia s-au prăbușit pe loc făcându-se fărâme.

Împărăteasa Alexandra a căzut la picioarele mucenicului mărturisindu-l pe Hristos, iar împăratul a poruncit să fie tăiați cu sabia. La scurt timp, și Sfântul Gheorghe a murit.