În fiecare an, pe 15 august, creștinii ortodocși prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Toate rugăciunile rostite în această zi, închinate Maicii Domnului, se îndeplinesc. Rugăciunea Sfânta Maria este cea mai puternică, însă trebuie respectate câteva reguli. Ce trebuie să facă creștinii după ce au rostit rugăciunea.
Pe 15 august, creștinii ortodocși prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Această zi este una specială și se spune că toate rugăciunile rostite în această zi se îndeplinesc.
Tradițiile bisericești spun că de ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele Sfintei Maria. Cei care poartă numele sfânt îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, respectiv de Sfânta Maria Mică, atunci când se sărbătorește Naşterea Maicii Domnului.
Cea mai puternică rugăciune este dedicată Maicii Domnului și se spune că poate îndeplini orice dorință dacă credincioșii respectă câteva reguli. Ei trebuie să țină candele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei, iar după ce rostesc rugăciunea trebuie să împartă din fructele toamnei pentru morți.
Rugăciunea dedicată Feciorei Maria este rostită de cuplurile care își doresc un copil. Tot pe 15 august se pot ruga și femeile însărcinate, pentru ca Maica Domnului să le dea o naștere ușoară.
Cea mai puternică rugăciune dedicată Sfântei Maria
„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).
Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”
Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi:
„Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.
Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.