Evenimentul Zilei > Social > Ruga Patriarhului Daniel pentru victimele din Colectiv!
Ruga Patriarhului Daniel pentru victimele din Colectiv!

Ruga Patriarhului Daniel pentru victimele din Colectiv!

La un an de la incendiul din Colectiv, care a dus la moartea a 64 de tineri, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de consolare: „În numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române, adresăm un cuvânt părintesc de consolare și comuniune în rugăciune familiilor și tuturor celor care îi plâng pe cei dragi decedați în incendiul din clubul Colectiv.

 Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morţii, să odihnească împreună cu drepţii sufletele celor decedaţi în lumina şi pacea Împărăţiei lui Dumnezeu”.

Apel către credincioși

Patriarhul le-a mulțumit și tuturor celor care au sărit în ajutorul familiilor îndoliate și al răniților. „Pe lângă pomenirile anterioare, şi acum, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment din 30 octombrie 2015, Biserica săvârşeşte slujbe de pomenire a celor decedaţi atunci, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frăţească şi solidaritate umană cu cei îndoliaţi şi cu cei suferinzi în urma tragicului eveniment. Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieții altor oameni grav bolnavi, participând mai intens la campania «Donează sânge, salvează o viață», iniţiată de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre”, se mai arată în mesajul Patriarhului Daniel.