Evenimentul Zilei > Politica > Rovana Plumb contestată din interior. Cine-i dorește locul la PSD Dâmbovița
Rovana Plumb contestată din interior. Cine-i dorește locul la PSD Dâmbovița

Rovana Plumb contestată din interior. Cine-i dorește locul la PSD Dâmbovița

Activitatea europarlamentarului Rovana Plumb la conducerea organizației PSD Dâmbovița a fost ținta atacurilor deputatului orneliu Ștefan care a anunțat că dorește să candideze contra ei. Deputatul este susținut de senatorul Titus Corlățean dar și de mai mulți primari și lideri locali ai PSD. Rovanei Plumb i se reproșează incapacitatea de a menține unitatea în organizație și rezultatele slabe din alegeri.

Europarlamentarul Rovana Plumb, o apropiată a lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă nu mai este dorită la conducerea PSD Dâmbovița. Cel care-i vizează locul este deputatul Corneliu Ștefan care, într-o conferință de presă, a declarat că Rovana Plumb nu a reușit să mențină partidul unit și nici nu a avut rezultate bune în alegerile de anul trecut.

„Proiectul nostru politic are în vedere scoaterea din izolare a acestei organizaţii, recâştigarea încrederii membrilor noştri de partid şi vrem să readucem organizaţiei ceea ce îi lipseşte în ultimul timp: unitate, spiritul de echipă şi nu în ultimul rând încrederea în victorie. În ultimul an şi jumătate în organizaţia noastră unitatea a dispărut, încrederea în victorie nu mai există, cred că trebuie să aducem în faţa dâmboviţenilor o echipă puternică, serioasă, care să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2020”, a spus Corneliu Ştefan.

El a criticat dur actuala echipă de la șefia organizaţiei și, implicit, pe actualul președinte, europarlamentarul Rovana Plumb, precizând că și-a dat demisia din funcția de președinte executive ca să tragă un semnal de alarmă.

„Nu a negat nimeni calităţile politice ale doamnei Plumb, dar vreau să aduc aminte că dânsa a mai avut un experiment de a conduce organizaţia PSD Vâlcea şi a plecat de acolo în condiţii mai rele decât de la Dâmboviţa. A demonstrat că între două avioane nu poate să conducă această organizaţie sau, mai grav, prin interpuşi (…) Organizaţia PSD Dâmboviţa a fost condusă de un an de zile sub forma unui grup, un grup de interese, unor oameni care au pierdut toate bătăliile electorale pe la partidele la care au fost „, a afirmat deputatul Ştefan.

Corneliu Ștefan se bucură și de susținerea senatorului Titus Corlăţean care a anunțat că dorește să facă echipă cu acesta ca preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa. Titus Corlățean i-a cerut Rovanei Plumb să renunțe la candidatură, subliniind rezultatele politice slabe pe care le-a avut până acum în organizație

Conferinţa extraordinară de alegeri a PSD Dâmboviţa va avea loc pe 19 ianuarie. Până acum şi-au anunţat candidatura actualul preşedinte la organizaţiei judeţene, Rovana Plumb, şi deputatul Corneliu Ştefan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.