Ronnie O'Sullivan face istorie în snooker. „Racheta", al optulea titlu de campion al Marii Britanii

Ronnie O'Sullivan face istorie în snooker. „Racheta", al optulea titlu de campion al Marii Britanii sursă foto: Facebook

Ronnie O'Sullivan a făcut istorie. Cu două zile înainte de a împlini 48 de ani, "Racheta" și-a adjudecat al optulea titlu de campion al Marii Britanii, un record obținut după o victorie cu 10-7 în fața lui Ding Junhui.

O'Sullivan devine cel mai tânăr și cel mai vârstnic câștigător al acestei prestigioase competiții și ridică trofeul la 30 de ani după ce l-a câștigat pentru prima dată când avea 17 ani. Ronnie O'Sullivan și-a asigurat al optulea titlu de campion al Marii Britanii, un record, prin victoria cu 10-7 în fața lui Ding Junhui la York.

Ronnie O'Sullivan mai bifează un record

Ronnie O'Sullivan și prietenul său apropiat Ding au oferit suporterilor din Barbican Centre câteva momente de snooker uluitor, dar, în cele din urmă, britanicul s-a dovedit pur și simplu prea puternic pentru adversarul său și și-a adjudecat cel de-al 40-lea titlu de campion.

Prin victoria sa, care vine la 30 de ani de la primul său triumf pe când avea 17 ani, O'Sullivan devine cel mai tânăr și cel mai bătrân câștigător al acestei prestigioase competiții. De asemenea, el va fi mai bogat cu 250.000 de lire un cadou perfect înaintea aniversării.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fiecare turneu pe care îl câștig îmi face o mare plăcere. În această seară a trebuit doar să ies în seara asta și să am un cap bun. M-am gândit că, dacă voi pierde, trebuie să îl fac pe Ding să o merite. Este un public numeros aici, am vrut să le dau ce merită. Am dat tot ce am avut mai bun. Mă tot bat cu pumnul în piept din cauza vârstei, mă tot gândesc că la un moment dat se va opri. Dar voi continua până când vor cădea roțile”, a declarat O'Sullivan.

Ding a reușit să egaleze

Ding a revenit pentru a produce un scor de 4-4 la finalul sesiunii de după-amiază, după ce a fost condusă cu 3-1 în finală. Momentul s-a schimbat după reluare, O'Sullivan punând capăt unei serii de 421 de puncte fără replică din partea lui Ding pentru a prelua inițiativa în frame-ul al nouălea, făcând 5-4 cu un break impresionant de 84.

Publicul de la Barbican a avut parte de un spectacol inedit. O'Sullivan și-a construit un avans de 25 de puncte în frame-ul 11, dar a dat semne de oboseală după ce a ratat un roșu în colțul stâng. În cele din urmă nu a contat, deoarece Ding a ratat o lovitură, cedând o oportunitate de a fura frame-ul și O'Sullivan a trecut din nou în avantaj, informează Eurosport.

Cine este Ronnie O'Sullivan

Ronald Antonio O'Sullivan este un jucător profesionist englez de snooker și actualul număr unu mondial. Este recunoscut pentru loviturile sale puternice motiv pentru care i se spune ”Racheta”. Britanicul a câștigat de șapte ori Campionatul Mondial de Snooker. De asemenea, a câștigat șapte titluri de Masters și opt titluri de campion al Regatului Unit. Deține recordul pentru cele mai multe titluri în clasament, cu 40, și a ocupat de mai multe ori prima poziție în clasament.

După o carieră de amator, Ronnie O'Sullivan a devenit profesionist în 1992, la vârsta de 16 ani. A câștigat primul său eveniment profesionist la Campionatul Regatului Unit din 1993, la vârsta de 17 ani și 358 de zile, devenind astfel cel mai tânăr jucător care a câștigat un titlu de clasament, record pe care îl deține și în prezent.

Este, de asemenea, cel mai tânăr jucător care a câștigat Mastersul, lucru pe care l-a realizat pentru prima dată în 1995, la vârsta de 19 ani și 69 de zile. Remarcabil pentru longevitatea sa în acest sport, el a înregistrat un număr record de 31 de participări în fazele finale ale Campionatului Mondial de snooker de la Crucible. A devenit cel mai în vârstă campion mondial din istoria snookerului când a câștigat al șaptelea său titlu în 2022, la vârsta de 46 de ani și 148 de zile.