Evenimentul Zilei > International > Românul care l-a atacat pe preotul din Montreal va fi expertizat psihic
Românul care l-a atacat pe preotul din Montreal va fi expertizat psihic

Românul care l-a atacat pe preotul din Montreal va fi expertizat psihic

Un bărbat care l-a atacat pe preotul unei biserici din Montreal a fost acuzat de tentativă de omor cu mână armată.

Acesta este Vlad Cristian Eremia, de origine română, şi a compărut sâmbătă în faţa instanţei din Montreal, audierea fiind transmisă prin videoconferinţă, informează portalul Lapresse.ca. Eremia, în vârstă de 26 de ani, a fost reprezentat de un avocat din oficiu.

El va trebui să suporte o evaluare psihosocială înaintea viitoarei audieri, programată luni. Instanţa s-a opus punerii sale în libertate.

 Agresorul, ale cărui motivaţii nu se cunosc deocamdată, s-a repezit în plină slujbă religioasă vineri asupra părintelui Claude Grou, atacându-l cu un cuţit. Părintele, în vârstă de 77 de ani, a fost rănit uşor.

Atacatorul a fost reţinut rapid de poliţie, care a vorbit despre un „gest izolat”, adăugând că tânărul se afla în evidenţele sale.

Părintele Grou a părăsit spi talul vineri seara şi îşi va lua câteva zile de odihnă înainte de a-şi relua îndatoririle, a informat biserica într-un comunicat, precizând că rănile sale sunt „superficiale”.

Potrivit ziarului canadian Pagini româneşti, Vlad Cristian Eremia a fost acuzat în 2017 într-un caz de hărţuire criminală, dar a fost achitat. El este şomer şi a declarat faliment în 2016, având o datorie de peste 16.000 dolari, scrie sursa citată

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: