Românul care a fost implicat în furtul de kerosen de la o conductă NATO a fost achitat. Cine sunt vinovații

Românul care a fost implicat în furtul de kerosen de la o conductă NATO a fost achitat. Cine sunt vinovații Sursa foto: Arhiva EVZ

Tribunalul Penal din Hainaut, secția Mons, a condamnat mai multe persoane implicate într-un furt de kerosen în detrimentul NATO. Unul dintre bărbații implicați era român, dar a fost achitat și a scăpat de probleme.

Tribunalul Penal din Hainaut, secția Mons, a condamnat luni, 3 octombrie, mai mulți bărbați implicați într-un furt de kerosen în detrimentul NATO. Liderul grupării era din Rusia și a primit 8 ani de închisoare. El a fost sancționat și cu 240.000 de euro. Șoferul lui era din România, dar a fost achitat.

Un al treilea bărbat, italian, considerat mai întâi de procuror drept lider al acestei organizații infracționale, a fost considerat membru gradul II pe scara organizației infracționale. El a primit doar 4 ani de închisoare și o amendă de 160.000 de euro.

Cazul a izbucnit în vara anului 2019. Un reprezentant belgian al Organizației Belgiene de Conducte (BPO) a depus o plângere prin care se constatau scăderi anormale de presiune pe conducta situată între Quevaucamps (Beloeil) și Rumes, din decembrie 2018. Pe 17 septembrie 2019, un camion înmatriculat în Italia a fost oprit în zona de servicii a autostrăzii din Froyennes (Tournai). Oamenii legii au descoperit kerosen, dar șoferul a fost achitat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce au descoperit oamenii legii

La scurt timp, polițiștii au descoperit că o conductă face legătura între o conductă aparținând NATO și un depozit situat în Basècles (Belœil), închiriat de un cetățean moldovean care se afla în 2014 la conducerea unei companii de transport rutier.

avocat Brașov statul român CNSU judecată

avocat Brașov statul român CNSU judecată

El s-a ales cu o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare și o amendă de 8.000 de euro. Liderii grupării s-au asigurat ca depozitul să fie păzit 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână de doi bărbați din Europa de Est. Nici aceștia nu au scăpat și au primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare.

Kerosenul este combustibil pentru motoarele reactoare din aviație. El este folosit ca insecticid, în medicină sau pentru încălzire. O cercetare a arătat că acesta va deveni cel mai scump mijloc de a alimenta o aeronavă în următorii ani și va atinge probabil paritatea prețului cu hidrogenul lichid înainte de 2030, potrivit ziarulromanesc.de.