Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii, supuși unei cantități importante de substanțe toxice. Poliția a descins în forță
Românii, supuși unei cantități importante de substanțe toxice. Poliția a descins în forță

Românii, supuși unei cantități importante de substanțe toxice. Poliția a descins în forță

Într-un dosar ce vizează infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice, poliţiştii au declanșat, joi dimineaţa, 19 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov, Dâmboviţa.

Din probatoriul administrat rezultă presupunerea rezonabilă că din 2017 şi până în prezent, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate – reactivi chimici şi aparate medicale – precum şi faptul că ar deţine, produce şi pune în circulaţie produse şi substanţe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfăşoare astfel de activităţi, a informat Poliţia Capitalei.

Reactivii chimici vizaţi sunt utilizaţi în analize de laborator, atât în unităţi spitaliceşti de stat, cât şi private, existând suspiciunea ca nu îndeplinesc condiţiile de conformitate – termene de valabilitate şi destinaţie.

Descindere a forțelor de ordine la 19 adrese

Acţiunea este desfăşurată de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucureşti. Dosarul vizează infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice.