Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii sunt lăsați în frig de sărbători! Ministerul Muncii se scuză
Românii sunt lăsați în frig de sărbători! Ministerul Muncii se scuză

Românii sunt lăsați în frig de sărbători! Ministerul Muncii se scuză

Românii care depindeau de ajutorul de lemne de la stat au primit o veste proastă! Ministerul Muncii nu mai are bani, iar cetățenii sunt nevoiți să își petreacă sărbătorile în frig.

Sute de români vor face frigul în case chiar înainte de sărbători! Ajutorul de lemne de la stat pare că nu mai ajunge, iar aceștia au ajuns în pragul disperării.

Din bugetul Ministerului Muncii lipsesc 3 miliarde de lei. Consumatorii vulnerabili nu au văzut încă nici măcar un bănuț din suma promisă pentru facturile la gaze şi curent, iar șansele ca aceștia să se mai aleagă cu ceva sunt minime.

Statul se scuză

Catalin Boboc a ținut să calmeze populația și a declarat că nu se pune problema ca oamenii să nu primească ajutorul de la stat. Acesta a mai anunțat că românii care folosesc alte tipuri de energie pentru încălzire vor beneficia de suma de bani prevăzuta în Legea consumatorului vulnerabil.

”Oamenii să stea fără grijă, pentru că banii se vor primi. Procedura pentru ajutorul la lemne este în plină derulare și nu sunt probleme, nu sunt blocaje din acest punct de vedere. În ceea ce privește plățile pentru consumatorul vulnerabil, acolo unde vorbim de celelalte tipuri de energie, decontarea oricum nu se face prin fiecare consumator în parte, ci se face pe bază de factură. Cu alte cuvinte, omul nu vă primi decât ce mai are de plată”, a declarat Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii.

În apartamentele bucureștenilor se dârdâie de frig, iar apă caldă este la „zero grade”. Ce le promit autorităţile
sursă: arhivă EvZ

”Chiar și așa, acest Guvern interimar a găsit soluții și banii vor fi. Ca în fiecare an, la final de an, trebuie făcută acea rectificare, pe procedura cunoscută. (…) Joia viitoare vom avea guvern, dar chiar și așa, s-a găsit o procedură administrativă astfel încât aceste plăți să se poată efectua”, a mai declarat Cătălin Boboc.

Cine primește ajutor?

“Următoarele categorii vor beneficia de suma de la stat: familia sau persoana care nu are alte proprietățI sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale, potrivit .mmanpis.ro

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoana ?

– numai pentru un singur sistem de încălzire
– numai familiilor şi/sau persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei
– numai pentru o singură locuinţă (pentru locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă)
-numai titularului contractului/convenţiei individuale încheiat/încheiate cu furnizorul
– numai consumatorilor vulnerabili care nu deţin altă formă de încălzire, au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi au contracte valabile de furnizare a energiei electrice (în cazul solicitării ajutorului pentru încălzirea cu energie electrică)“

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: