Evenimentul Zilei > Economie > Românii și-au mai plătit din datoriile la Fisc
Românii și-au mai plătit din datoriile la Fisc

Românii și-au mai plătit din datoriile la Fisc

Numărul persoanelor fizice cu datorii fiscale a scăzut în trimestrul al doilea al acestui an cu peste 60.000 faţă de primul trimestru, 126.365 de persoane fizice având, la 30 iunie, restanţe fiscale totale la bugetul de stat de peste 3 miliarde de lei, conform datelor publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Din lista debitorilor cu obligaţii fiscale restante au fost excluse persoanele ale căror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie să o primească la rândul lor de la buget, prin restituire sau rambursare", menţionează reprezentanţii ANAF.

Potrivit reprezentanților ANAF, listele debitorilor publicate de ANAF au o nouă coloană denumită "Observaţii", care conţine precizări privind starea juridică a debitorilor, respectiv insolvenţă, faliment sau insolvabilitate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală publică trimestrial listele debitorilor, persoane juridice şi fizice, care au obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul sumelor neachitate până la data publicării listei, conform art. 162 din Codul de Procedură Fiscală.