Românii din NORVEGIA sunt așteptați la Oslo și Bergen pentru a vorbi despre ȚARA lor
- Andrei Vi şan
- 16 mai 2017, 21:10
Românii din Norvegia sunt așteptați, pe 19 și 20 mai, să se întâlnească pentru a pune țara în care s-au născut la cale, în Oslo și Bergen.
Conferințele din cele două orașe norvegiene sunt partea a proiectului Repatriot, care promovează oportunităţile de a face business în ţară pentru românii plecați. Vor fi discutate deschis problemele existente și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor din România care au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte, anunță organizatorii.
Până acum și-au anunțat prezența: Marius Bostan - Inițiator RePatriot, Lucian Butnaru – Cegeka, Radu Rughiniș – TrufArt, Gabriel Iştoc – B-Team Consult and Services, Pavel Popescu – Repatriat din Norvegia și Deputat în Parlamentul României, Andra Giucă – Voss Review, Cristina Giurgiucanu – Ambasador Repatriot în Norvegia şi Lucian Neacșu – Senator Wine.
RePatriot, proiectul care îsi propune încurajarea repatrierii prin antreprenoriat a românilor din Diaspora pentru dezvoltarea economiei românești, crearea de noi locuri de muncă și crearea unor rețele de afaceri transnaționale, continuă seria de întâlniri lansate în urmă cu doi ani în Italia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franţa, USA, cu întâlnirile dintre întreprinzătorii români din Norvegia, aparţinând comunităților din Oslo și Bergen.
Proiectul RePatriot a fost lansat în urmă cu doi ani și mesajul a ajuns la peste 7.000.000 de utilizatori din rețelele sociale.
„Am interacţionat în aceşti doi ani cu mii de români şi am transmis prin exemplul personal că şi acasă se poate, că avem nevoie de ei, că îi dorim acasă, umăr la umăr cu noi. Aş vrea ca exemplul nostru să fie urmat de cât mai mulţi leaderi de business autentici din toată lumea care să se alăture mişcării noastre. Romanian Business Leaders, prin RePatriot va fi alături de cei care aleg să facă afaceri şi acasă.” (Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier, Lider RePatriot, membru al Boardului RBL)
„România devine noul Sillicon Valley al Europei și avem nevoie de expertiza și competențele românilor plecați în alte țări. Un programator sau project manager câștigă un salariu net în România egal sau cu doar 10% mai mic decât câștigul salarial în Europa de Vest. Avem peste 110.000 de programatori activi în industria de IT, majoritatea companiilor de tehnologie din lume au centre de research și dezvoltare în România oferind oportunități și proiecte interesante.” (Lucian Butnaru, Director România Cegeka)
„Mergem în Norvegia pentru a discuta deschis cu compatrioţii noştri de acolo, pentru ai aduce mai aproape, pentru a transmite un mesaj de unitate, pentru a arăta oportunităţi şi a face propuneri concrete. Românii de pretutindeni în mare majoritate îşi iubesc Ţara, vor să pună umărul, dar să vadă principii sănătoase, cinste, onoare şi profesionalism în administrarea patriei mamă, fără birocraţie şi corupţie. Avem mare nevoie de ei! ” (Marius Bostan, antreprenor, Iniţiatorul RePatriot)
Despre conferințele din Oslo și Bergen
Conferința de la Oslo va avea loc pe 19 mai, de la ora 17.00 în Oscars Gate 27, 0352 Oslo. Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile la http://repatriot.ro/conferinta-repatriot-oslo-19-mai-2017/.
Conferința de la Bergen va avea loc pe 20 mai la ora 14:00 în Fjell kulturhus, Foldnesvegen 1, 5354 Straume. Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile la http://repatriot.ro/conferinta-bergen-20-mai-2017/.
RePatriot este un proiect al Fundației Romanian Business Leaders - RBL, susținut prin participarea voluntară și cu fonduri proprii a peste 100 de antreprenori români. care se adresează în special românilor care trăiesc în Diaspora și vizează crearea unei comunități care să inspire și să motiveze dar și să consilieze pe cei care doresc să investească în țară.
RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii.