Românii în Italia :Primii copii născuți în 2017 sunt trei români

Românii în Italia :Primii copii născuți  în 2017 sunt trei români

Primii născuți la Roma, Aquila și Castelli Romani în 2017 sunt trei copii români: Radu Ștefan, Patric Diego și Gabriela. Românii sunt principala minoritate din Roma ajutând în mod dorect la depopularea orașului.

La Castelli Romani, lângă Roma, primul născut în acest an este Gabriela, o fetiță de 3,5 Kg, venită pe lume la 4.22 la spitalul Paolo Colombo din Velletri potrivit ziarului romanilor din Italia, Gazeta Românească.Părinții săi sunt Viorica și Claudiu Mihai Zamfir. Gabriela are și o soră de șase ani, Andreea. La Aquila, primul născut a sosit la 5,30 și se cheamă Patric Diego Bobleaye. Fericiții părinți sunt Loredana, casnică, și Marian, zidar...La Roma, în jurul miezului nopții zilei de 31 decembrie s-au născut patru copii, dintre care unul român, Radu Stefan, fiul lui Roxana și Marius Bogdan, în greutate de 3,110 kg, venit pe lume la spitalul Villa San Pietro. 

Românii, cea mai mare minoritate din Roma

Din 2005 până în 2015 populația străină din Roma  a crescut cu 154%, cu o consistență totală care a urcat la 12% din total. Comunitatea străină cea mai numeroasă rămâne cea a românilor, cu 33,8% din total, aproape 180.000 de persoane, populația unui oraș de mărimea Ploieștiului. Românii se separă în mod clar de al doilea grup etnic, filipinezii, situat la 8%. Municipiile cu cea mai înaltă incidență de străini sunt cel al centrului istoric (24%) și XV (zona prima Porta-Labaro). Nu este o întâmplare, așadar, că numărul de firme gestionate de străini a crescut cu 42% între 2011 și 2015.. Cu o rată a mortalității de 9,9% la mia de locuitori, în creștere cu aproape jumătate de punct față de 2014, și cu indicele de natalitate redus la 8%, cadrul statistic furnizat de Campidoglio vorbește clar privind vârsta medie în Orașul Etern. Raportul a fost prezentat de primarul Virginia Raggi și de adjunctul Daniele Frongia anul trecut.La cele două extremități ale scalei avem Municipiul I, cel al centrului istoric, cel mai ”bătrân” cu un raport unde la fiecare 100 de copii între 0 și 14 ani corespund 220 de persoane de peste 65 de ani. O tendință care se răstoarnă în schimb în Municipiul VI, care cuprinde periferii precum Tor Bella Monaca, Torre Angela, Tor Vergata, Borghesiana și Giardinetti, unicul din cadrul Capitalei în care tinerii sunt mai mulți decât persoanele peste 65 de ani.În ciuda natalității scăzute, Roma și vasta sa zonă se schimbă din punct de vedere demografic datorită migranților  potrivit gazetaromaneasca.com.

Ne puteți urmări și pe Google News