Evenimentul Zilei > Social > Românii au motiv de bucurie! VACANŢĂ de PATRU zile pentru toţi bugetarii!?
Românii au motiv de bucurie! VACANŢĂ de PATRU zile pentru toţi bugetarii!?

Românii au motiv de bucurie! VACANŢĂ de PATRU zile pentru toţi bugetarii!?

Românii, în special cei care lucrează în sistemul bugetar, se pot bucura de o noua vacanţă scurtă dacă parlamentarii vor pune în aplicare un act normativ pus în aplicare, anul trecut, de preşedintele Klaus Johannis.

Veste bună pentru bugetarii din România! Surse din Cabinetul Sorin Grindeanu au dezvăluit că parlamentarii doresc să acorde o nouă zi liberă românilor. 
Data la care parlamentarii se gîndesc este data de 23 ianuarie. Şi asta după ce, începînd din 2017, data de 24 ianuarie a devenit zi nelucrătoare, românii sărbătorind Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca Mica Unire.  Cum această dată cade în ziua de marţi, parlamentarii vor să le ofere românilor o mini vacanţă şi să le ofere liber şi luni, pe 23 ianuarie. 

”Se analizează ca ziua de luni, 23 ianuarie, să fie liberă, în special pentru cei din sistemul de stat. Pentru cei din sistemul privat, alegerea este rămîne la angajator. Este ineficient să chemi oamenii la muncă pentru o zi, iar apoi să fie liberi. Cred că este mai normal să stea și luni 23 ianuarie acasă, iar miercuri, 25 ianuarie, să meargă la serviciu”, au dezvăluit surse de la Palatul Victoria.