FEST(IN) pe Bulevard a ajuns la a IV-a ediţie, crescând de la an la an şi îmbogăţindu-se cu noi expresii artistice şi angajamente culturale.

„Cu timpul s-au adăugat noi secţiuni, ni s-au alăturat şi alţi parteneri, confirmând valoarea acestei iniţiative, care trebuie privită ca o provocare din perspectiva largă a noţiunii de „resurse culturale”, în sensul includerii unor elemente ca: spectacol, artă, patrimoniu cultural, tradiţii locale, mass-media etc. Propunem spectatorilor producții cu o tematică extrasă din realitățile cotidiene, dorind, astfel, să răspundem intereselor unor largi categorii de public”,  spune Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara.

  Secţiunile principale vor avea caracter competitiv, iar sistemul de acordare a premiilor va fi unul flexibil şi interactiv, cu implicarea directă a publicului cunoscător şi iubitor de teatru.

„Vă așteptăm pe toți la festival, cu 31 de reprezentații (din București: Bulandra, Metropolis, Nottara, Odeon, Teatrul de Artă, Țăndărică, din țară: Arad, Brașov, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara, Târgoviște, din străinătate: Bulgaria, Cehia, Croația, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia)! Adăugăm un eveniment stradal, două expoziții de fotografie de teatru, trei spectacole-lectură, patru lansări de carte, patru colocvii”, mai spune managerul Nottara.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard se desfășoară în două etape: 10-22 octombrie şi 23-24 noiembrie 2016, care marchează şi întoarcerea oficială a instituţiei acasă, în sediul din Bd. Magheru 20.

CRIZE DE FAMILIE (Secţiunea Competitivă I)

La Sala Studio George Constantin se desfăşoară, preponderent, secţiunea care are drept temă CRIZELE DE FAMILIE, subiect extrem de acut în viaţa de zi cu zi. Şi din ce în ce mai dezbătut. Prin intermediul actului teatral, ca formă de artă cu cea mai mare implicare în viaţa socială, ne asumăm misiunea de a atrage atenţia asupra mecanismelor care macină instituţia familiei, dar propunem şi „remedii” care lucrează subtil prin autentic şi iubire. Cele 11 spectacole sunt jucate de trupe din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Maribor (Slovenia), Olomouc (Cehia) şi Târgovişte.

    NETA (Secțiunea Competitivă II)

 Nou creată în festival, Secţiunea NETA cuprinde 5 spectacole ale unor teatre din rețeaua de festivaluri NETA (New European Theatre Action). Participă teatre din România (Teatrul Nottara este membru NETA din 2015), Kosovo, Bulgaria, Serbia şi Croația. 

BULEVARDUL COMEDIEI

Conform unui sondaj de opinie realizat recent de IMAS, 70% dintre spectatorii bucureşteni îşi doresc să vadă comedii pe scena teatrului. Din respect pentru aceste preferinţe ale publicului nostru, menţinem Secţiunea BULEVARDUL COMEDIEI şi în actuala ediţie a festivalului. Ea cuprinde 7 spectacole, cu mare succes de public, semnate de creatori aşezaţi sub semnul excelenţei. Pe scenele festivalului  vor urca trupe ale teatrelor de stat şi independente din Bucureşti, Arad, Brăila, Chişinău, Constanţa şi Timişoara.

PREMIERE ÎN FEST(IN)

Secțiunea Premiere în FEST(IN) include cele mai recente producții ale Teatrului Nottara, semnate de autori, regizori şi artişti de anvergură internaţională. 5 spectacole, în registre tematice şi specii dramatice diferite. Fiţi pregătiţi pentru călătorii fascinante în universurile vizual, sonor, muzical, recreate pe cele două scene din Magheru 20!

SPECTACOLE-LECTURĂ

Vă propunem trei piese noi din dramaturgia maghiară contemporană, care se înscriu foarte bine în tematica din acest an a festivalului nostru: Crize De Familie. Trei piese de interes pentru publicul românesc, ale unor scriitori foarte apreciați pentru contribuția la dezvoltarea unei dramaturgii ancorate în realitățile contemporane și în preocupările oamenilor de azi.

     EVENIMENTE

Secţiunea EVENIMENTE ocupă un segment consistent de manifestări, atât prin număr, cât şi prin varietatea expresiei artistice: lansări de carte de teatru, expoziții de fotografie, colocvii-dezbatere, evenimente stradale, seară cehească. Tot aici, avem secțiunea In memoriam, inclusă în festival în 2015 şi dedicată marilor artiști, dispăruţi dintre noi. În cadrul ediţiei din acest an, aducem omagiul nostru actorilor: Emil Hossu, George Alexandru, Ştefan Radof şi Corneliu-Dan Borcia.

Secțiunea MultiArt EXIT, festival de teatru pentru persoane private de libertate ajuns la a VIII-a ediție, este programat în zilele de 23 și 24 noiembrie. Un eveniment unic în Europa, în care deţinuţii primesc un rol, la propriu, cu totul inedit în contextul destinului lor. Se încearcă astfel generarea unei atitudini de reconsiderare a relației penitenciarului cu societatea, din perspectiva procesului de reintegrare socială a celor privaţi de libertate.

Un festin al teatrului.