România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie. Ce colos vine să investească

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie. Ce colos vine să investească Sursă foto: Pixabay

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie. Anunțul a fost făcut atât de premierul Marcel Ciolacu, precum și de Ministrul Economiei.

Se va construi cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie

Anunțată printre planurile ministerului încă de la începutul anului, Ștefan Radu Oprea, ministrul economiei, a confirmat construirea pentru cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniție. Aceasta va fi construită la noi în țară și face parte dintr-un proiect cu grupul Rheinmetall. Totodată, fabrica va fi una dintre cele mai performante din lume grație tehnologiei care va fi utilizată.

Ministrul a făcut o declarație referitoare la această fabrică vineri, în timpul unei vizite în orașul Cugir.

„Vom construi în România probabil una dintre cele mai performante fabrici de pulberi din lume, ca tehnologie, la ora actuală. Suntem într-un proiect cu compania germană Rheinmetall şi ROMARM. Am fost selectaţi de către Comisia Europeană pe programul ASAP, pe programul de producere a muniţiei şi pulberilor. Suntem într-un plin proces de a face contractul posibil", a declarat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News
Stefan Radu Oprea

Sursa foto: Facebook

400 de milioane de euro pentru cea mai modernă fabrică de pulberi

În data de 17 martie, premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va fi gazda unei fabrici moderne de pulberi pentru muniție, la care Uniunea Europeană va fi parteneră.

„Va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare", a spus premierul luna trecută.

Proiectul se va realiza în colaborare cu grupul Rheinmetall

Rheinmetall este o companie producătoare de mașini și vehicule de apărare, având uzine în Düsseldorf, Kassel și Unterlüß. Compania are o vastă experiență în producția de arme și componente pentru artilerie. De asemenea, se implică în dezvoltarea unor tehnologii avansate în domeniul metalurgiei, ceea ce îi permite să fabrice componente de înaltă calitate atât pentru arme mici, cât și pentru artilerie grea.