Evenimentul Zilei > International > România și Slovacia au păreri diferite în privința sancțiunilor impuse Rusiei
România și Slovacia au păreri diferite în privința sancțiunilor impuse Rusiei

România și Slovacia au păreri diferite în privința sancțiunilor impuse Rusiei

Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcák, prezent zilele acestea la București, a declarat că Rusia nu poate fi ignorată sau izolată, fiind un stat important al lumii, de aceea țara sa susține necesitatea ridicării sancțiunilor economice impuse Moscovei.

Lajcák a afirmat, într- o conferință de presă, – răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, legate de vizita recentă la Moscova a premierului slovac Robert Fico și întâlnirea acestuia cu Vladimir Putin – că poate ar trebui „să ne uităm la o hartă a lumii, ca să vedem unde este Rusia”, explicând apoi cât de importantă este Rusia din punct de vedere economic, strategic, furnizor de energie și alte resurse, pentru țara sa, dar și pentru UE.

Pro și contra sancțiuni

„Premierul meu nu este nici primul, nici al doilea, nici al 10-lea politician european care ajunge la Moscova, iar poziția UE referitoare la sancțiunile aplicate Rusiei nu menționează că nu putem vizita Rusia sau nu putem avea discuții cu reprezentanții săi”, s-a apărat ministrul. El a ținut, totuși, să menționeze că Slovacia nu va merge împotriva unității europene pe această temă, deși consideră că este în interesul nostru să se renunțe la sancțiunile economice impuse Rusiei.

Ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, a avut, însă, o altă poziție pe această problemă și a repetat că rațiunea pentru care aceste sancțiuni au fost impuse rămâne valabilă și atâta timp cât circumstanțele nu se schimbă, aceste sancțiuni trebuie să rămână. Dacă motivele pentru care au fost impuse vor dispărea, atunci vor dispărea și sancțiunile, a punctat Comănescu.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: