România s-a calificat în finala Eurovision

România s-a calificat în finala Eurovision

Reprezentanții României la Eurovision 2017, Ilinca și Alex Florea, s-au calificat în finală cu piesa "Yodel It!" în show-ul care a avut loc în noaptea de joi spre vineri.

„Avem o piesă foarte bună, doi artişti talentaţi şi un show pe măsură. Am mare încredere în şansele României la această ediţie Eurovision”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev. Românilor li se alătură, în finală, după show-ul de joi, reprezentanții următoarelor țări: Bulgaria, Belarus, Croația, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda, Austria.

Artiștii care au cântat joi în cea de-a doua semifinală Eurovision 2017 au fost, în ordinea intrării în scenă: Tijana Bogićević (Serbia), cu "In Too Deep", Nathan Trent (Austria), cu "Running On Air", Jana Burceska (Macedonia), cu "Dance Alone", Claudia Faniello (Malta), cu "Breathlessly", Ilinca și Alex Florea (România), cu "Yodel It!", OG3NE (Olanda), cu "Lights and Shadows", Joci Pápai (Ungaria), cu "Origo", Anja (Danemarca), cu "Where I Am", Brendan Murray (Irlanda), cu "Dying to Try", Valentina Monetta și Jimmie Wilson (San Marino), cu "Spirit of the Night", Jacques Houdek (Croația), cu "My Friend", JOWST (Norvegia), cu "Grab The Moment", Timebelle (Elveția), cu"Apollo", Naviband (Belarus), cu "Story of My Life", Kristian Kostov (Bulgaria), cu "Beautiful Mess", Fusedmarc (Lituania), cu "Rain Of Revolution", Koit Toome & Laura (Estonia), cu "Verona" și IMRI (Israel), cu "I Feel Alive".

 

Ne puteți urmări și pe Google News

În finala de sâmbătă deja au fost calificați 10 artiști din prima semifinală, și anume reprezentanții următoarelor țări: Republica Moldova, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Azerbaidjan, Belgia.

Sâmbătă vor intra automat reprezentanții "Marelui 5" — Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie — și ai țării gazdă, Ucraina. Eurovision 2017 are loc la Kiev și se desfășoară sub sloganul "Celebrate Diversity" — "Celebrăm diversitatea".

Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul "Celebrate diversity", în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs, până în acest an, au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu