Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Agriculturii ANUNȚĂ că România riscă o procedură de infringement, dacă nu modifică proporția de 51% produse românești la raft
Ministrul Agriculturii ANUNȚĂ că România riscă o procedură de infringement, dacă nu modifică proporția de 51% produse românești la raft

Ministrul Agriculturii ANUNȚĂ că România riscă o procedură de infringement, dacă nu modifică proporția de 51% produse românești la raft

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că România riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporție de 51%, informează Agerpres.

"Recent a venit de la Comisia Europeană o atenționare de infringement pe prevederea legată de procentul de 51% produse românești provenite de pe lanțul scurt, inclusă în Legea 150/2016 ce modifică și completează Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. În mod normal, există două soluții: să renunțăm la acest procent de 51% sau să mai tergiversăm o perioadă.

Nu știu acum în ce constă penalizarea, mi-e greu să spun, dar, probabil, soluția este să ne aliniem din punct de vedere al legislației. În momentul de față analizăm", a transmis Irimescu. 

Potrivit sursei citate, proiectul de Lege privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căruia magazinele mari vor fi obligate să expună la raft 51% produse românești provenite de pe lanțul scurt, a fost aprobat la începutul lunii iunie de Camera Deputaților, ca for decizional, iar în luna iulie a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis. Legea urmează să intre în vigoare la începutul lunii ianuarie 2017, iar Ministerul Agriculturii trebuie să emită până atunci normele metodologice de aplicare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: