Evenimentul Zilei > Actualitate > România, la un pas de a produce vaccinuri anti-coronavirus. Când intră țara noastră în cel mai disputat joc
România, la un pas de a produce vaccinuri anti-coronavirus. Când intră țara noastră în cel mai disputat joc

România, la un pas de a produce vaccinuri anti-coronavirus. Când intră țara noastră în cel mai disputat joc

România ar putea să contribuie cu un vaccin în timpul pandemiei de coronavirus. Țara noastră ar putea primi „undă verde” din partea UE.

România ar putea să producă în viitorul apropiat un vaccin anti-coronavirus. Premierul Florin Cîțu a vorbit, astăzi, despre această posibilitate și a dezvăluit că țara noastră se află într-un proces de selecție, la nivel european. Una dintre companiile românești „va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Când poate să producă România un vaccin care să contribuie la lupta cu coronavirusul. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

„Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de șeful Executivului, pe contul de Facebook. Veşti bune pentru România! România este reprezentată de 9 companii şi două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecţie în vedere implementării a 4 faze strategice: producţie de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire şi consumabile.” A scris premierul Florin Cîțu în mesajul respectiv.

„Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecţie pentru partea de producţie”

„Pentru producţia nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech şi Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanţi în procesul de selecţie şi stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 şi Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecţie pentru partea de producţie. Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.” A mai precizat șeful Executivului.


Cine se află în spatele teoriilor anti-vaccinare. Raportul care aruncă în aer Facebook și Twitter

Anunțul momentului. Vaccinul anti-COVID, sub formă de pastile

Valeriu Gheorghiţă a dat vestea momentului. E despre ultimul vaccin

Update. Probleme la Romexpo, în plină campanie de vaccinare. Explicațiile șefei Centrului de vaccinare

Se reia vaccinarea cu dozele de vaccin AstraZeneca din lotul suspect. Anunțul CNCAV