România începe pregătiri pentru război

România începe pregătiri pentru război

Factori de răspundere, din conducerea ţării vizitează din ce în ce mai des întreprinderi unede se produce armament.

În ultima perioadă vizitele de lucru în unităţi strategice şi cu un bun renume în industria de armament s-au înmulţit. Demnitari importanţi ai României emit comunicate în care se evidenţiază potenţialul ţării noastre în acest domeniu.

Aparent sunt pomenite şi probleme care nu ar avea neapărat legătură cu armamentul ci ţin de un management general.

„Judeţul Dâmboviţa, din punct de vedere al industriei naţionale de securitate, reprezintă un centru extrem de important pentru că aici deţinem capacităţi unicat şi, în acelaşi timp, sunt centrele pivotale în jurul căruia vom încerca să restructurăm şi să modernizăm industria naţională de securitate. Am identificat nevoile pe o perioadă de 10 ani. Vorbind despre specificul acestui judeţ, în primul rând sunt nevoi care ţin de transportul blindat, în acelaşi timp ţin de celelalte mijloace care sunt specifice în special trupelor de infanterie. Şi aici vorbim de câteva capacităţi cu caracter unicat, în special Moreni şi în acelaşi timp Dragomireşti, care are cea mai modernă linie de încărcare care există în România şi care poate să satisfacă cerinţele şi necesităţile nu numai interne, dar şi externe. Dragomireşti poate să devină Centru de excelenţă. Mija este o companie care, spre deosebire de celelalte companii, a avut o mai mare capacitate de adaptare şi a reuşit să realizeze şi unele produse specifice pieţei civile care în ultimă instanţă să genereze un business plan cât de cât sustenabil atunci când nu există comenzi din partea structurilor din sistemul de securitate naţională. Şi aici avem elemente de a realiza un Centru de excelenţă care să performeze în special în domeniul muniţiei şi proiectilelor reactive din domeniul armei infanterie.”, a precizat Sorin Encuţescu, secretar de stat pe problemele industriei de apărare în Ministerul Economiei.

Unul dintre reprezentanţii legislativului care promovează constant interesele industriei de apărare dâmboviţene, cu numeroase intervenţii publice pe acest subiect, este deputatul Georgică Dumitru.

Interpelat în legătură cu recenta vizită ministerială, parlamentarul apreciază că focalizarea conducerii de la nivel central asupra unităţilor ROMARM dâmboviţene şi aprofundarea situaţiei acestora sunt indicatori ai faptului că Mija, Dragomireşti şi Moreni vor juca un rol important în concretizarea strategiei privind industria naţională de securitate.

„Este un semnal îmbucurător că, în domeniul Apărării, un sector de maximă importanţă în contextul preocupărilor euroatlantice pentru întărirea securităţii în regiune, avem de-a face, în ultimul timp, cu o abordare predictibilă, responsabilă, cu impact pe termen lung”.

Totodată, deputatul Georgică Dumitru aduce în atenţie efectele benefice pe care o industrie de apărare sustenabilă şi competitivă pe pieţele interne şi externe le va avea asupra componentei sociale prin crearea de noi locuri de muncă, precum şi alte consecinţele pozitive incontestabile - dezvoltarea serviciilor pe orizontală, prin apariţia de noi agenţi economici, respectiv creşterea încasărilor la bugetele locale, pentru a permite derularea de noi investiţii în infrastructură.