Evenimentul Zilei > Sport > România, debut cu stângul în barajul cu Italia! Irina Bara, învinsă clar de Elisabeta Cocciaretto
România, debut cu stângul în barajul cu Italia! Irina Bara, învinsă clar de Elisabeta Cocciaretto

România, debut cu stângul în barajul cu Italia! Irina Bara, învinsă clar de Elisabeta Cocciaretto

România a început cu stângul barajul din FED Cup, cu Italia. În prima partidă a zilei de astăzi, Irina Bara a cedat, în mod clar, în faţa Elisabetei Cocciaretto, în numărul minim de seturi, scor 1 - 6, 4 - 6. 

Monica Niculescu nu a avut parte de debutul la care a sperat. Instalată, de curând, în scaunul de căpitan al echipei de FED Cup a României, experimentata jucătoare în vârstă de 33 de ani a fost forţată, de împrejurări, să o arunce, în teren, pe Irina Bara

În lipsa Simonei Halep, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea, Bara a devenit racheta numărul unu a tricolorelor pentru duelul din „Sala Polivalentă” de la Cluj – Napoca. Micuţa tenismenă de doar 1,64 metri nu s-a regăsit însă deloc pe suprafaţa rapidă de la Cluj şi a pierdut, fără drept de apel, setul întâi al întâlnirii cu Cocciaretto.

Bara nu a reuşit să găsească antidotul pentru returul lui Cocciaretto şi i-a permis tinerei italience de 20 de ani să realizeze două break-uri, în acest prim act scurt, care s-a întins pe durata a aproximativ jumătate de oră. Românca situată pe locul 132 în clasamentul WTA nu s-a descurcat mai bine nici pe serviciul lui Cocciaretto şi nu a izbutit să îşi procucere nici măcar o singură minge de rebreak. 

Revenirea Irinei Bara a fost de scurtă durată

Startul celui de-al doilea set părea totuşi să dea speranţe echipei României. Mult mai agresivă şi mai sigură pe ea, Irina Bara a izbutit să spargă, în sfârşit, serviciul italiencei. Deşi a avut, din nou, oarece emoţii în a-şi adjudeca propriile game-uri, sportiva de 26 de ani s-a distanţat pe tabela de marcaj, la trei lungimi (3 – 0).

Totul a fost doar un simplu foc de paie. Cocciaretto s-a trezit rapid şi a ieşit din corzi fără prea mult efort, restabilind, în doar câteva minute, egalitatea la trei. La 4 – 4, Bara a avut şansa de a trece, încă o dată, în avantaj, dar mâna româncei a început să tremure, iar Cocciaretto şi-a adjudecat break-ul decisiv.

Bara recunoaşte că italianca a meritat pe deplin victoria

Chiar dacă a fost dezamăgită de înfrângerea suferită în faţa Elisabetei Cocciaretto, Irina Bara e fair – play şi recunoaşte superioritatea din teren a italiancei. Micuţa jucătoare din România regretă însă că nu a putut să îşi păstreze avantajul preluat la începutul actului secund.   

„Cocciaretto are mai multe meciuri în picioare decât mine şi aceasta s-a putut observa pe parcursul primului set. În setul al doilea, am avut şansele mele. Am jucat ok în setul al doilea şi am fost acolo, în luptă” a analizat Bara desfăşurarea de forţe a duelului de azi.