România caută soldați. MApN a lansat campania de recrutare

România caută soldați. MApN a lansat campania de recrutare

Ministerul Apărării Naţionale – MApN organizează, între 1 şi 23 august, o campanie de recrutare şi selecţie pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar. Sunt disponibile peste 1300 de locuri de rezerviști voluntari.  

MApN informează că, pentru înscriere, cetăţenii se pot prezenta atât la sediul centrului militar judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la oricare alt centru militar, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu.

Astfel, pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare din 20 de judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă.

Cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere. Totodată, vor avea asupra lor o serie de documente, precum actul de identitate, în original şi în copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi/ sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie, permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice, precum şi livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală şi unitatea militară sau centrul de instruire în care se va executa programul de instruire iniţială, în cazul candidaţilor proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme sau servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini.

Ne puteți urmări și pe Google News