România are mai mulți bani decât se crede. Ce s-a întâmplat economic, după pandemia de coronavirus

România are mai mulți bani decât se crede. Ce s-a întâmplat economic, după pandemia de coronavirusSursa foto: gov.ro

România dispune de resurse financiare importante și s-a stabilizat din punct de vedere economic, după o perioadă foarte agitată, creată de pandemia de coronavirus.

România stă bine din punct de vedere financiar, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, adică în lunile februarie și martie. Situația s-a mai stabilizat, după o perioadă foarte dificilă, din cauza blocajului creat de pandemia de coronavirus, a explicat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

România s-a stabilizat economic, după perioada marcată de pandemia de coronavirus

„Finanțele publice stau mai bine decât stăteau în februarie sau martie anul trecut, pentru că între timp am realizat stabilitatea financiară.

Veneam după doi ani de pandemie, după o perioadă în care nu s-a acționat foarte bine în zona deficitelor. În acest moment suntem mult mai stabili, acest lucru se vede și în rezultatele din 2022 în care nu numai partea de finanțare a fost una care a fost suficientă, dar și partea de investiții.

România are mult mai mulți bani decât se crede, dar a nu se înțelege că este un sac fără fund și putem face ce vrem cu ei”, a afirmat Adrian Câciu la Antena 3.

Banii europeni sunt fundamentali pentru investiții

„Avem banii europeni care sunt la dispoziție, sunt banii din PNRR, mai sunt banii pe care îi avem de cheltuit, aproape 10 miliarde de euro, care sunt din exercițiul 2014-2022.

Avem stabilitate financiară, avem bani, dar lucrurile acestea, de exemplu, anul trecut, reducerea de deficit s-a putut face pe seama economiei și pe faptul că economia a funcționat foarte bine, ieșind din restricții a avut un puseu puternic de revenire, dar anul acesta deficitul va fi salvat de absorbția de Fonduri Europene.

Reducerea de deficit se va face pe seama absorbției.

Dacă vrem să continuăm consolidarea fiscală în regimul asumat, pentru a avea o atitudine responsabilă în ceea ce înseamnă viitorul României, acest lucru este un "trebuie", nu este un "vrem să". Absorbția la 2014-2022 trebuie făcută 100%. Eu așa o văd”, a mai explicat ministrul, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News