„A trecut o săptămână de la aniversarea celor 50 ani ai aselenizării. Am așteptat să văd dacă vajnica noastră presă amintește ceva important pentru români, despre al 2-lea om pe Lună, invitat și onorat de Trump, la Casa Albă.

N-ai să vezi!

Buzz Aldrin are o tovarășă de viață româncă. Anca Faur e doctor în chimie și are mai multe brevete de invenție. Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinațională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spațial Apollo.

Ca să se cupleze cu Buzz Aldrin (90 ani), Anca Faur (50 ani) a băgat divorț în 2012 de Eliodor Ghenciu, și el un chimist cu mai multe brevete de invenție.

Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză și combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells. O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) și a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacții redox.

Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil. Câteodată mai conduce și căruciorul partenerului. După cum se observă în poze doamna chimistă cunoaște și beneficiază din plin de avantajele polimerilor, în menținerea unui aspect fizic decent”, scrie pe Facebook jurnalistul Cristian Niculescu.

Sursă foto: Cristian Niculescu