Român, judecat pentru fraudă în SUA

Român, judecat pentru fraudă în SUA

Sergiu Daniel Popa, un poliţist din România, în vârstă de 22 de ani, stabilit de şapte ani în Statele Unite, a recunoscut că a luat parte la o fraudă bancară de 700.000 de dolari, anunţă The Register.

Potrivit pledoariei apărării, infracţiunea a inclus obţinerea datelor bancare confidenţiale a 7.000 de persoane.

În urma percheziţiilor, în apartamentul lui Popa a fost găsit un dispozitiv pentru imprimarea semnelor grafice de pe carduri reale pe unele false, din plastic, foiţe holografice pentru a simula hologramele de pe carduri şi permise de conducere false.

De asemenea, anchetatorii au mai descoperit şi zeci de mii de adrese de e-mail stocate în contul de Yahoo! al românului, cărora acesta le trimitea e-mailuri, ca venind din partea unor bănci, şi le cerea să divulge informaţii confidenţiale despre conturile lor bancare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Popa mai avea o serie de site-uri de pe care spărgea şi bloca site-urile oficiale ale băncilor şi vindea truse pentru atacuri de tip phishing, cu manual de instrucţiuni, la preţul de 1.500 de dolari, dar şi software şi hardware capabile să creeze carduri false.

A mai fost condamnat la închisoare

Românul a mai fost condamnat la 71 de zile de închisoare în 2006, pentru că folosise un cont eBay pentru a păcăli oameni să plătească mii de dolari pentru obiecte care nu existau.

Agenţii FBI au început urmărirea lui Popa din 2005. El a fost adus în faţa instanţei în februarie 2008.