Român, acuzat în SUA pentru furt de identitate

Român, acuzat în SUA pentru furt de identitate

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat săptămâna trecută într-o cameră de motel din apropierea aeroportului din Memphins. Acesta a fost pus oficial sub acuzare, ieri, pentru furt de identitate, anunţă Memphis Daily News.

Potrivit sursei citate, românul este învinuit că a ataşat cititorul său de carduri la ATM-urile bancare, pentru a sustrage bani şi informaţii personale din diferite conturi. Acesta avea camere de supraveghere, cu ajutorul cărora înregistra PIN-urile persoanelor care accesau bancomatele, după care crea clone după cardurile respective.

Infractorul a fost reţinut de poliţişti, săptămâna trecută, în camera sa de la motelul unde se cazase. Oamenii legii au descoperit în camera acestuia 54 de carduri de credit, majoritatea având pe verso codurile PIN.

În cadrul operaţiunii, poliţiştii au arestat-o şi pe cumnata românului. Femeia le-a explicat anchetatorilor modul în care opera românul. Potrivit acesteia, suspectul a construit cititorul de carduri în două săptămâni şi l-a instalat la un ATM din Deerfield Beach, iar unele cadruri le-a folosit în cazinourile Tunica.

Ne puteți urmări și pe Google News

În documentele tribunalului se arată că "infractorul a recunoscut că toate echipamentele şi cadrurile din plastic din camera de hotel îi aparţin, dar afirmă că le-a folosit doar ca hobby şi că nu a sustras informaţii persoane".

Deoarece viza sa a expirat în urmă cu doi ani, suspectul va rămâne în arest.