Rolul adânciturii de la fundul sticlelor de vin. Forma a fost stabilită în urmă cu sute de ani în urmă

Sursa foto: Dreamstime.com

Multe persoane s-au întrebat de-a lungul timpului de ce sticlele de vin nu au fundul plat precum cele folosite pentru bere. Experții au spus că forma sticlelor a fost stabilită în urmă cu sute de ani în urmă.

Sticlele de vin și cele de bere par destul de asemănătoare, dar ele sunt diferite în ceea ce privește un aspect destul de important. Fundul sticlelor în care este depozitat vinul are o adâncitură despre care au existat mai multe povești, legende și speculații de-a lungul timpului. Unii oamenii au spus că vinul care este depozitat într-o sticlă cu un fund mai adânc este de cea mai bună calitate. Experții au contrazis categoric acest zvon.

În plus, iubitorii de vin au explicat că unele persoane au ajuns la această concluzie pentru că sticla pare mai mare datorită fundului mai adânc și, totodată, mai scumpă. Mulți producători de vinuri au ales să folosească acest format de sticlă pentru a atrage cât de mai mulți clienți. O altă poveste legată de fundul sticlelor de vin spune că acea adâncitură ar accelera răcirea băuturii. În acest context, lumea s-a întrebat de ce sticlele de bere nu au și ele același design.

Cele mai scumpe șampanii din lume au fundul sticlei plat

În plus, alte persoane au spus că cel care toarnă vinul în pahare trebuie să țină sticla de fund, iar în acea adâncitură va sta degetul mare pentru ca ospătarul să fie în echilibru. Experții au contrazis această afirmație și au transmis că sticla de vin trebuie ținută de la mijloc pentru ca eticheta să poată fi vizibilă. În plus, eticheta ar trebui să fie orientată spre oaspte pentru ca acesta să poată vedea ce bea.

Este important de precizat că unele dintre cele mai bune șampanii și vinuri spumante din lume au fundul sticlelor pat. Acest lucru înseamnă că nu contează recipientul în care se află băutura, ci gustul pe care îl are. Istoricii au explicat că forma sticlelor de vin a fost stabilită în urmă cu sute de ani în urmă, pe vremea când recipientele erau  realizate de suflători de sticlă. Acea adâncitură făcea ca sticla să fie suficient de stabilă și de bună calitate, iar fundul să fie neted, potrivit Alephnews.