Evenimentul Zilei > Sport > Roger Federer a anunțat cu cine va juca ultimul meci al carierei
Roger Federer a anunțat cu cine va juca ultimul meci al carierei

Roger Federer a anunțat cu cine va juca ultimul meci al carierei

Roger Federer, „maestrul elvețian”, s-a retras din tenis la vârsta de 41 de ani, însă va mai juca în Laver Cup, chiar dacă operația de la genunchi i-a făcut probleme în ultimele zile.

Roger Federer, lider ATP timp de 310 săptămâni, a anunțat pe o rețea de socializare că va juca ultimul meci al carierei, la dublu, alături de Rafael Nadal, în cadrul Laver Cup. Cei doi vor evolua contra americanilor Jack Sock şi Frances Tiafoe.

„Mâine va fi ultimul meu meci în tenisul profesionist. Sunt onorat că voi juca la dublu avându-l ca partener pe Rafa Nadal”, a scris Roger Federer pe Facebook.

După ce și-a anunțat retragerea la 41 de ani, „maestrul elvețian” a declarat că și-ar dori să să comenteze meciurile de tenis, dar și să organizeze întreceri amicale alături de jucătorii aleși de el.

„Încă am oportunitatea de a umple stadioane”

„Vreau să rămân în formă, iar pe lista priorităților mele vor rămâne antrenamentele, pentru că vreau să joc în meciuri demonstrative.  De fapt, m-am gândit deja la un turneu de amicale în următoarele șase luni, în care să joc cu jucători pe care îi voi alege personal. În afara terenului, nu aș fi crezut că voi spune asta vreodată, dar în urmă cu vreo șase luni m-am gândit, de nicăieri: „Ar fi ceva să comentez meciuri de tenis, cine știe?”, a spus Federer într-o postare pe rețelele de socializare.

Totodată, fostul lider ATP a vorbit și despre familia sa, precizând că în ultimii ani, soția acestuia nu s-a mai bucurat urmărindu-l jucând, din cauza problemelor pe care le-a avut.

(…)Mi-a părut rău pentru ea. Trei din cei patru copii ai mei au plâns când le-am spus că mă retrag, dar ei mereu mi-au spus să mă retrag, ca să putem să mergem împreună la schi”, a mai spus Roger Federer.

Reamintim că Federer a deținut locul 1 mondial în clasamentul ATP timp de 310 săptămâni, al doilea cel mai mult din 1973 încoace (de când există ierarhia mondială), după Novak Djokovic. El a ajuns la 20 de trofee de Grand Slam, fiind acum devansat doar de Rafael Nadal (22) și Djokovic (21).