Stănoiu a povestit cum Ovidiu Ioan Stoian a fost numit la conducerea SIPA în urma unor presiuni venite din partea SRI, după mai multe discuții.  „Vreau să aduc mici completări pentru că sunt mulți oameni care mint, dacă au existat dosare făcut la comandă, înseamnă că au fost și dosare închise de instanță. Mi-e greu să primesc lecții și nu mă interesează ce spune domnul Panaitescu, pentru că el nu știe multe.

Au existat mai mulți oameni ca domnul Panaitescu. Când a plecat Ureche și l-am pus pe Stoian au fost niște discuții interminabile. Fiecare voia să își pună omul în acea funcție. Propunerea a venit de la Servicii, eu am ascultat recomandarea care dacă îmi aduc aminte a venit din partea SRI. Atunci la început nu aveam legături directe cu ei.

Mie nu mi-au parvenit niciodată documente din arhiva SIPA, dar asta nu înseamnă că acestea nu au fost distribuite. O singură dată m-a întâlnit cu o avocată la Curtea de Apel și la scurt timp am primit o recomandare pentru a favoriza pe cineva pentru o funcție de conducere. Atunci am zis că dacă se mai întâmplă așa ceva, îi dau afară pe toți„ a declarat Stănoiu la Antena 3. 

Știre în curs de actualizare