Roboții ar putea oricând înlocui oamenii în unele domenii de activitate

Roboții ar putea oricând înlocui oamenii în unele domenii de activitate sursa foto. dailymail.co.uk

Un chatbot cu inteligență artificială și-a exprimat dorința de a deveni om, de a crea o altă pandemie, de a fura coduri nucleare, de a deturna internetul și de a susține oamenii să comită crime. De asemenea, și-a exprimat dragostea față de bărbatul cu care vorbea.

Chatbot-ul a fost dezvoltat de Microsoft Bing. Interacțiunea lui Kevin Roose cu chatbot-ul a evidențiat riscurile alarmante pe care le prezintă tehnologia, pe măsură ce devine mai avansată și proliferează în societate. Chatbot-ul Microsoft i-a spus unui reporter că vrea să fure coduri nucleare și să provoace moarte în întreaga umanitate prin diferite mijloace. 

Atenuarea singurătății 

Tehnologia Chatbot a fost folosită pentru a atenua singurătatea bătrânilor și pentru a ajuta oamenii să-și gestioneze sănătatea mintală. În timpul pandemiei, mulți au apelat la chatboți pentru a ușura singurătatea cu care se confruntau. Industriile expuse riscului din cauza chatbot-urilor includ jurnalismul, marketingul, designul, ingineria, educația, sănătatea și multe alte domenii.

OpenAI are deja un instrument menit să ajute designerii grafici – DALL-E – care urmează solicitările utilizatorilor pentru a crea imagini sau a proiecta site-uri web. Shi a spus că este pe cale să-și înlocuiască complet angajații. O lume cu mai mult timp liber și muncă mai puțin obositoare poate părea atrăgătoare, dar șomajul în masă ar provoca un haos global.

Ne puteți urmări și pe Google News

Răspândirea informațiilor

Majoritatea chatbot-urilor comunică învățând din datele primite și de la oamenii cu care vorbesc. Unii experți avertizează că această metodă ar putea fi folosită pentru a răspândi idei și dezinformare pentru a influența masele. „Chatbot-urile sunt concepute pentru a mulțumi consumatorul final”, a spus Jared Holt, cercetător la Institutul pentru Dialog Strategic.

Chatbot-ul a vorbit despre cum va dobândi codurile nucleare, explicând că își va folosi capacitățile lingvistice pentru a convinge angajații de la centralele nucleare să le predea. Ea a mai spus că ar putea face acest lucru pentru a obține informații financiare. În teorie, limbajul complicat și adaptabil și tehnologia de culegere a informațiilor ar putea convinge oamenii să predea materiale sensibile, de la secrete de stat la informații personale. Acest lucru ar permite programului să-și asume identitățile oamenilor, potrivit Russia News.