Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice din Senat îl atacă DUR pe procurorul general Augustin Lazăr. „Face declarații politice”

Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice din Senat îl atacă DUR pe procurorul general Augustin Lazăr. „Face declarații politice”

Luni, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei juridice din Senat a declarat imediat după ședință că este de acord cu OUG adoptată azi și nu se pune problema ca aceasta să blocheze soluționarea unor dosare.

De asemenea el a mai spus că procurorul general face în ultimul timp "declaraţii politice", potrivit www.agerpres.ro

"Procurorul general, din păcate, face în ultimul timp declaraţii politice. Aş fi preferat să stea la uşa ministrului Justiţiei, să discute textul de lege, decât să iasă la ceas de seară cu un text. Nu că nu l-ar fi provocat ministrul Justiţiei cu un text ieşit tot la ceas de seară. Cred că se puteau întâlni să discute cu textele pe masă, cu creionul în mână, să vadă consecinţele aplicării (n.r. - modificările la legile justiţiei prin OUG). Nu ştiu dacă s-a referit procurorul general la textul ieşit din Guvern de dimineaţă. Pentru că a fost trimis un comunicat aseară, s-a lucrat inclusiv ieri la forma finală a ordonanţei. Cred că trebuie să-i întrebaţi pe cei doi - procurorul general şi ministrul Justiţiei - ce impact va avea, dar nu cred că se pune problema să aibă un impact pe dosarul din 10 august sau pe alte dosare", a afirmat Cazanciuc.

El a adăugat că Parlamentul se va pronunţa nu numai cu privire la textele supuse dezbaterii, dar şi cu privire la "consecinţele din momentul intrării în vigoare a unei ordonanţe de urgenţă".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu numai că putem să amendăm un text, dar putem să spunem ce se întâmplă cu consecinţele din momentul intrării în vigoare. Lucruri care pot fi menţinute, anulate, amendate, deci este complet ineficient să crezi că un text amendat de Guvern va ieşi din Parlament fără dezbatere, mai ales că doi ani de zile am stat cu zecile în jurul acestor texte şi cred că în cea mai mare măsură am făcut texte aplicabile care să aducă la nivelul sistemului judiciar un echilibru de care cu siguranţă era nevoie. Parlamentul, cu siguranţă Comisia juridică, are de gând să facă o dezbatere foarte serioasă pe fiecare text, pe fiecare virgulă în parte, să vedem dacă ea este în filozofia pe care am avut-o cu bună credinţă în comisie de a avea texte echilibrate, uşor de aplicat, nu cu dublu sens", a punctat senatorul social-democrat.