Riscurile postului intermitent. Te poți îmbolnăvi grav

Riscurile postului intermitent. Te poți îmbolnăvi gravDietă. Sursa foto: Dreamstime.com

Postul intermitent este o dietă care alternează între perioadele de post voluntar și cele de repaus alimentar. Cu toate astea, acesta ar putea fi legat de un risc mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, arată un nou studiu.

Postul intermitent, periculos pentru sănătate

Studiul Asociației Americane a Inimii de la Chicago a constatat că persoanele care limitează consumul de alimente la mai puțin de opt ore pe zi au un risc cu 91% mai mare de boli cardiovasculare fatale, în comparație cu persoanele care mănâncă între 12 și 16 ore pe zi.

Riscul crescut de deces cardiovascular a fost observat și la cei care trăiesc cu boli de inimă sau cancer, au spus cercetătorii. Cei care aveau boli cardiovasculare existente și mâncau între opt și 10 ore pe zi au avut, de asemenea, un risc cu 66% mai mare de deces din cauza bolilor de inimă sau a unui accident vascular cerebral.

Riscurile postului intermitent

Postul intermitent, care presupune să mănânci în timpul unei ferestre de șase-opt ore și să postești pentru restul de 16-18 ore, este promovat de multe persoane, chiar dacă vine și cu riscuri. Studiile au sugerat că dieta poate ajuta la pierderea în greutate, la scăderea riscului de boli precum cancerul, la scăderea tensiunii arteriale și la creșterea energiei.

masa, boli cardiovasculare

Sursa Foto: Dreamstime.com

Analiza, realizată de cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Shanghai Jiao Tong din China, se bazează pe datele Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) privind 20.000 de adulți din Statele Unite din 2003 până în 2018. Aceasta este printre puținele care examinează în mod specific efectele pe termen lung ale postului intermitent asupra riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Dietă

Sursa foto Arhiva EVZ

Ce spun cercetătorii

„Restrângerea timpului zilnic de mâncat la o perioadă scurtă, cum ar fi 8 ore pe zi, a câștigat popularitate în ultimii ani ca o modalitate de a pierde în greutate și de a îmbunătăți sănătatea inimii”, a declarat autorul principal al studiului, Victor Wenze Zhong, Ph.D., într-o declarație.„Cu toate acestea, efectele pe termen lung asupra sănătății ale alimentației cu timp limitat, inclusiv riscul de deces din orice cauză sau de boli cardiovasculare, sunt necunoscute.”

Zhong a declarat că cercetătorii au fost „surprinși” să constate că cei care urmează o dietă de post intermitent au un risc mai mare de deces cardiovascular. „Chiar dacă acest tip de dietă a fost popular datorită potențialelor sale beneficii pe termen scurt, cercetarea noastră arată în mod clar că, în comparație cu un interval de timp tipic de 12-16 ore pe zi pentru a mânca, o durată mai scurtă a alimentației nu a fost asociată cu o viață mai lungă”, a scris el, potrivit The Hill.