Evenimentul Zilei > International > Rezultatele uluitoare ale unui studiu: Restaurantul cu autoservire, o posibilă sursă de infectare cu coronavirus
Rezultatele uluitoare ale unui studiu: Restaurantul cu autoservire, o posibilă sursă de infectare cu coronavirus

Rezultatele uluitoare ale unui studiu: Restaurantul cu autoservire, o posibilă sursă de infectare cu coronavirus

Televiziunea publică NHK din Japonia și o echipă de experți medicali au realizat un experiment prin care au demonstrat cât de rapid se poate răspândi noul coronavirus într-o încăpere.

Japonia a realizat un experiment, de catre televiziunea publică NHK și o echipă de experți medicali. Studiul a demonstrat cât de rapid se poate răspândi noul coronavirus într-o încăpere.

Restaurantele cu autoservire, propagator al infectărilor cu noul coronavirus

Restaurantele cu autoservire pot fi un propagator puternic al infectărilor cu noul coronavirus. Acestea sunt un lucru obișnuit în zonele turistice, pensiuni, hoteluri sau croaziere de lux. Dacă doar unul dintre turiștii care ating tăvile cu mâncare este infestat cu coronavirus, există pericolul ca acesta să se dezvolte.

Experimentul a decurs astfel: unul dintre participanți și-a întins pe mâini un lichid special care este vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. El reprezintă persoana infectată care a tușit în palmă. Persoana se alătură altor 9 persoane care merg la masă într-un restaurant cu autoservire, potrivit digi24.ro.

După 30 de minute, camera se întunecă. Iar un filtru cu lumină ultravioletă arată rezultatul. Lichidul este vizibil pe aproape toate suprafețele din zonă. Cum ar fi pe tacâmuri și farfurii, pe mâinile și pe fețele oamenilor. Toate persoanele au intrat în contact cu agentul patogen, după o jumătate de oră.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: