Rezultatele de la Titularizare 2022. Numărul notelor de peste 7 este de 48,68%. Anunțul Ministerului Educației

Rezultatele de la Titularizare 2022. Numărul notelor de peste 7 este de 48,68%. Anunțul Ministerului Educației Sursa foto: Arhiva EVZ

Rezultatele de la examenul de Titularizare 2022 au fost publicate astăzi. Contestațiile se pot face la sediile inspectoratelor școlare județene sau online. Ministerul Educației a declarat că au fost note mari, dar puține locuri disponibile.

Rezultatele de la examenul de Titularizare 2022 au fost publicate astăzi, la 10:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma dedicată concursului. Contestațiile urmează să fie făcute la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice, astăzi, 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 20 iulie, până la ora 12:00.

Potrivit Ministerului Educației, rata notelor (inițiale) peste 7 (șapte) obținute la nivel national de candidați este 48,68% (în creștere cu peste 4%, față de rezultatele consemnate anul trecut: 44,47%).

„Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 27 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.”, potrivit Ministerului Educației.

Mesajul lui Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a declarat că s-au făcut foarte multe contestații în 2021: „S-au înregistrat un număr de 6248 de contestații, din care 6045 de contestații s-au soldat cu schimbarea notei inițiale. Un procent de 97%, un procent greu de explicat, în condițiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem un număr de 130 de contestații care s-au soldat cu diferențe mai mari de 2 puncte. Avem, de asemenea, diferențe mai mari de 3 puncte, mai mari de 4 puncte (…) Diferențe pe care le apreciez că fiind inadmisibile.”

Sorin Cîmpeanu califică „extrem de îngrijorător” numărul redus de posturi titularizabile la disciplinele la care se susțin probe scrise la examenele naționale. „Este bine-cunoscută situația în care sunt candidați care obțin ani la rând peste nota 9 la examenul de titularizare, dar nu beneficiază de posturi pe care să poată fi titularizați. (…) Cu alte cuvinte, începând cu anul viitor, 2023, vor fi scoase la concurs și acele posturi care sunt cu 9, 10, 11, 17 ore, chiar dacă nu au 18 ore”

Ministrul Educației a mai spus că „viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar, respectiv Direcția Municipiului București pentru Învățământ Preuniversitar”, potrivit edupedu.ro

Ne puteți urmări și pe Google News