Rezervările pentru locurile de cazare au crescut cu 106% înaintea minivacanţei de Sfânta Maria: „Majoritatea destinațiilor sunt România și țările învecinate, în special Bulgaria”

Rezervările pentru locurile de cazare au crescut cu 106% înaintea minivacanţei de Sfânta Maria: „Majoritatea destinațiilor sunt România și țările învecinate, în special Bulgaria” Bâlea Lac. Sursa: Dreamstime.com

Dată fiind apropierea minivacanței de Sfânta Maria, mulți români și-au rezervat deja locurile de cazare, astfel că numărul solicitărilor a crescut cu 106%. Cele mai dorite destinații sunt din România sau din țările învecinate. Pe lângă stațiunile de pe litoralului Mării Negre, turiștii pot alege și stațiunile montane ori balneare, în funcție de buget și preferințe.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Traian Bădulescu, a vorbit despre opțiunile pe care le au la dispoziție turiștii români care vor să-și planifice o minivacanță de sărbătoarea Sfintei Marii.

România și Bulgaria, opțiunile multor români care vor să meargă într-o minivacanță

„Locuri mai sunt, firește, și le recomand turiștilor încă nehotărâți să apeleze la agențiile de turism, pentru că o agenție de turism are sute sau mii de posibilități de cazare. Ţinând cont că vorbim de o minivacanță, majoritatea destinațiilor sunt România și țările învecinate, în special Bulgaria, cu litoralul bulgăresc.

Oricum, așa cum 1 Mai și Rusaliile reprezintă minivacanțele care preced sezonul estival și dau pulsul, Sfânta Maria reprezintă minivacanța aflată în plin sezon estival, pentru că acum vorbim de vârful de sezon. Nu toți au concedii, unii le-au luat deja, unii urmează, dar ținând cont de ziua liberă, mulți profită să rezerve măcar mini-sejururi de 2-3 nopți”, a transmis Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Stațiunile montane și balneare, în topul preferințelor turiștilor români

Cei care apelează la agenții de turism pentru destinații de pe litoralul românesc au la dispoziție camere de la 250 de lei pe noapte, fără mic dejun, la un hotel 3 stele. Prețurile ajung la peste 500-600 de lei  pentru o cameră într-un hotel de 4-5 stele, cu mic dejun inclus.

„Trebuie să se știe că și noi avem hoteluri în regim all inclusiv. Pe litoralul bulgăresc, la fel. Sunt oferte pornind de la 100 și ceva de euro camera fără servicii de masă, până la 700-800 de euro 3 nopți la hoteluri mai selecte. Lăsând la o parte litoralul, sunt și turiști care vor alte zone din România. Stațiunile balneare sunt căutate precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olănești, Tușnad, Covasna, stațiunile montane, Bușteni, Sinaia, Poiana Brașov, Predeal.

Sursa: Dreamstime.com/ Băile Herculane

Dar sunt şi turiști care preferă să se relaxeze într-un cadru natural în Transilvania, pornind de la zonele săsești, din centrul Transilvaniei, pornind de la județele Brașov, Sibiu, unde avem Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului, care crește foarte mult în ultima vreme. Apoi sunt turiști care aleg și Maramureș, județul Satu Mare, Oradea. Și acolo sunt foarte multe zone de turism rural, dar şi Munții Apuseni, Țara Oașului", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Traian Bădulescu, conform Antena 3.

Sursa: Dreamstime.com/ Mănăstirea Bârsana din Maramureș