Revoluția FISCALĂ îl CONTRAZICE grav pe MINISTRUL Vasilescu

Revoluția FISCALĂ îl CONTRAZICE grav pe MINISTRUL Vasilescu

1,9 milioane de contracte de muncă, reprezentând 30% din total, nu au fost majorate după revoluția fiscală, iar salariile nete în cazul acestora au scăzut.

Conform datelor oficiale ce i-au fost comunicate de către Ministerul Muncii deputatului Adrian Dohotaru, la 31 martie 2018, 1,9 milioane de contracte de muncă aveau același salariu de bază brut ca înainte de așa numita revoluție fiscală.

Aceasta înseamnă că beneficiarii acestor contracte  au avut salariul net scăzut semnificativ ca urmare a transferului contribuțiilor sociale de la angajatori la angajați. 1,9 milioane de contracte reprezintă 30% din totalul contractelor de muncă înregistrate! Totodată, 143.427 de angajatori, adică 28% din numărul total, nu au majorat salariile.

“Noi ne-am asigurat că din cauza acestui nou Cod Fiscal salariile nete nu au cum să scadă. Iar prin deducerile pe care le-am făcut, prin impozitele pe care le-am scăzut, ne-am asigurat că netul nu numai nu scade, ci, dimpotrivă, crește”, susținea anul trecut ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu.

Ne puteți urmări și pe Google News