Evenimentul Zilei > Social > Revolta halatelor albe. Medicii din spitale refuză să mai facă gărzi neplătite | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”
Revolta halatelor albe. Medicii din spitale refuză să mai facă gărzi neplătite | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Revolta halatelor albe. Medicii din spitale refuză să mai facă gărzi neplătite | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Din ce în ce mai mulți doctori anunță, public, că nu mai vor să muncească în neștire, în ciuda „firmiturilor” aruncate de guvernanți la „negociere”

Medici din spitalele din toată țara și-au exercitat, deja, dreptul de a refuza gărzile suplimentare care nu sunt incluse în contractul de muncă. „Circa 87% dintre medicii care au răspuns la chestionarul nostru spun că au refuzat sau intenționează să refuze încheierea contractelor individuale de muncă pentru gărzile suplimentare, dacă nu le sunt acordate toate drepturile bănești pe care le au prin legile în vigoare”, a spus vicepreședintele Federației „Solidaritatea Sanitară”, dr. Florin Chirculescu.Îi duc cu zăhărelul

La întâlnirea de joia trecută, ministrul Sănătății și cel al Muncii le-au promis medicilor bani în plus. Sumele sunt incluse, însă, în rectificarea bugetară care ar trebui discutată astăzi la Guvern. Interesant este și că de la „negocierea” cu sindicaliștii au lipsit reprezentanții Ministerului Finanțelor, cei care au, de fapt, ultimul cuvânt când vine vorba de bani în plus. Următoarea „negociere” a medicilor cu autoritățile ar trebui să aibă loc mâine.