REVISTA PRESEI. Divizia „postacilor” din Camera Deputaților şi Marea păcăleală a creșterilor salariale

REVISTA PRESEI. Divizia „postacilor” din Camera Deputaților şi Marea păcăleală a creșterilor salariale

Care sunt cele mai importante şi mai de interes subiecte care apar astăzi în presa scrisă şi pe care le veţi vedea reluate, mai târziu, şi în jurnalele de ştiri ale televiziunilor? Ce merită citit şi ce este cu adevărat important pentru informarea cititorului? Jurnalistul Dan Andronic face, pe blogul său, o radiografie a celor mai importante ştiri din presa centrală. Aşadar, treceţi în revistă presa şi aflaţi ultimele noutăţi despre creşterile salariale, despre postacii din Camera Deputaţilor, dar şi despre ceea ce s+a mai întâmplat prin llumea justiţie. Aşadar, mergeţi la chioşc şi cumpăraţi un ziar!

PRINCIPALELE SUBIECTE ALE ZILEI: 

 

Evenimentul Zilei: Divizia „postacilor” din Camera Deputaților înghite salarii de 160.000 de Euro

Ne puteți urmări și pe Google News

Camera Deputaților a angajat 13 experți și un director plătit mai bine decât un parlamentar să posteze pe Facebook, Youtube, Twitter, Google Plus și Instagram informații despre activitatea instituției. Echipa produce mai puțin de o postare pe zi pe Facebook. Majoritatea „postacilor” încasează lunar peste 1.000 de Euro. Camera Deputaților apreciază că echipa are succes și susține că activitatea ei este cu mult mai vastă decât simpla prezentare a unor mesaje, poze și filmulețe pe site-urile de socializare.

 

Evenimentul Zilei: Marea păcăleală a creșterilor salariale

Peste 1,2 milioane de bugetari au primit luni o veste cât se poate de rea: salariile brute cresc de la 1 ianuarie 2018 cu 25%, însă angajaţii vor lua doar câţiva lei în plus. Excepție fac medicii și profesorii cărora le vor crește salariile nete cu 25%, în două tranșe, în ianuarie și martie 2018.

 

România Liberă: Scandal de plagiat la CCR. Judecătorul Marian Enache a furat de la jurnaliști, cercetători și Wikipedia, în trei cărți despre Parlament | DEZVĂLUIRE RL

Deţine o funcţie în care o virgulă în plus sau în minus poate decide soarta a sute de mii de oameni, dar în cărţile sale dă dovadă de cinismul şi lipsa de bun-simţ ale unui „interlop academic“.

Zeci de pagini din trei volume semnate între 2012 şi 2015 de judecătorul constituţional Marian Enache conţin plagiate, autoplagiate şi citări incorecte. Antologic este faptul că, la un moment dat, o notă de subsol a lui Enache face trimitere la o pagină albă.

 

Un român a făcut înconjurul Pământului în opinci, la 1916. Trei dintre partenerii săi au cedat pe drum | REPORTAJ ROMÂNIA LIBERĂ

Dumitru Dan a străbătut, în 1916, Pământul pe jos, călătorind prin 1.500 de orașe, din 74 de țări, timp de 2.200 de zile.

Imboldul acestei călătorii, care a avut loc în urmă cu 100 de ani, l-a reprezentat concursul organizat de Touring Club de France, care le cerea participanților să înconjoare Pământul pe jos. Premiul era de un franc pe kilometrul parcurs.

Patru tineri români au acceptat provocarea. Dumitru Dan, Alexandru Pascu, Paul Pârvu, George Negreanu – dintre care ultimii trei nu au supraviețuit până la final – au pornit la drum. Povestea fascinantă a acestei călătorii a fost înregistrată pe bandă magnetică chiar de Dumitru Dan.

 

Jurnalul Național: “Şefii de trib” din Parlament pregătesc ritualul de toamnă

Victoriile sau înfrângerile unui partid într-o sesiune parlamentară depind în mare măsură de dimensiunea, disciplina şi vigoarea grupurilor parlamentare. Însă numărul mare de parlamentari se poate transforma, uneori, într-o problemă greu de gestionat în toiul bătăliilor legislative. Stilul şi autoritatea unui lider de grup fac, de cele mai multe ori, diferenţa între agonie şi extaz în plenul celor două camere.

Adevărate triburi politice alcătuite pe criterii ideologice, grupurile din Parlament sunt compuse din zeci sau sute de caractere distincte, fiind conduse de lideri care, cel puţin în teorie, ar trebui să strunească cu mână de fier activitatea parlamentarilor din subordine. Un lider slab poate pierde controlul asupra grupului pe care îl conduce, în vreme ce unul prea autoritar şi contondent poate genera tensiuni în interiorul facţiunii sale. Tot liderii de grup sunt cei care reprezintă portavocea partidului în disputele verbale de la tribuna Parlamentului şi pot influenţa ecuaţia politică prin diverse tertipuri procedurale. Ei trebuie să asigure disciplina şi coerenţa grupului şi tot ei veghează la respectarea poziţiei partidului în faţa legilor controversate.

 

Adevărul: Logo pentru Centenarul Marii Uniri – o „Horă“ banală. Pavel Şuşară: „Este o idioţenie”

Logo-ul câştigător, Hora, ales drept identitate vizuală a Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi a Războiului pentru Întregirea Neamului, este criticat atât de specialişti în artă, cât şi de publicitari. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Scandalul statuii de 15 metri a lui Ion C. Brătianu din Piaţa Universi… Luni, a fost anunţat, de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, logoul câştigător care va reprezenta Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi Războiul pentru Întregirea Neamului.  Intitulat „Hora“, acesta a fost propus de  agenţia FCB Bucureşti şi votat de public într-un procent de 27%. Logoul „Hora“, realizat de agenţia FCB Bucureşti, a fost construit pornind de la două cercuri reunite de simbolul infinitului, cercuri care sunt compuse din puncte individuale care cresc şi se dezvoltă. Hora infinită obţinută este un simbol viu, sugerând continuitate împreună, rezistenţă şi creştere,  potrivit Ministerului Culturii. Părerile cu privire la noul logo sunt împărţite, câţiva internauţi sesizând faptul că, în cifra 1, culorile tricolorului nu ar fi în ordinea potrivită.

 

Cotidianul: Președinte UNJR cere lămuriri, Gîrbovan: DNA are ca obiect de activitate anchetarea magistraților?

Dana Gîrbovan, președinte UNJR, anunță că a cerut DNA, în baza legii privind accesul la informațiile de interes public, toate datele despre înființarea și funcționarea serviciului care anchetează magistrați.

“Procurorul general al României, domnul Augustin Lazar, a afirmat în conferinta depresa de azi, 29 august, că, dacă s-ar crea o structură distinctă în cadrul Parchetului General care să investigeheze magistrațti, “DNA rămâne fără obiectul activității sale”.

Este prima dată când aud că DNA are ca obiect de activitate anchetarea magistraților. Parcă această direcție a fost creată pentru a ancheta fapte de corupție. Am trimis din partea UNJR o cerere pe Legea 544/2001 la DNA pentru a ne comunica toate actele de înființare, organizare și funcționare a acelui serviciu creat special în DNA pentru a ancheta magistrați”, scrie Dana Gîrbovan pe Facebook, precizând că va face public răspunsul.

 

Libertatea: Primul caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat în Constanța. Boala transmisă de țânțarul-tigru asiatic poate face ravagii

Alertă în rândul autorităților, după ce primul caz de infectare cu virusul West Nile a fost confirmat de laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani din Constanța, care suferă de encefalită provocată prin infectarea cu virusul West Nile.

 

Click: Leonard Doroftei e dezamăgit: „Eram un zeu, acum sunt persona non grata”

Leonard Doroftei a vorbit marți, 29 august în cadrul unei emisiuni în direct, despre situația disperată în care a ajuns după ce afacerea sa a fost pusă în pericol de o decizie a oficialilor din orașul său natal.

Din cauza riscului seismic pe care îl prezintă clădirea în care campionul deține un local, Leonard Doroftei este obligat să o evacueze, dar fără a i se oferi o alternativă. Fostul boxer a vorbit în cadrul emisiunii „Teo Show”, de la Kanal D, despre situația în care a ajuns și ce dorește de la autorități:

„Sunt toți banii mei, pe care i-am strâns prin muncă. N-am jucat la Loto, n-am făcut cămătării. Sunt bani munciți. acum, după o grămadă de ani, hai să îl dăm afara pe om. Nu mă suspendă ca să reabiliteze blocul, ci mă dă afară. Nu vreau să mă agăț de această afacere, dar e munca mea, sunt banii mei […] . eram zeu în Ploiești, acum sunt persona non grata.”

 

Gazeta Sporturilor: Cât vor câștiga lunar jucătorii Stelei + Ce bonusuri de victorie are echipa lui Lăcătuș

Fotbaliștii de la CSA Steaua și-au primit copiile de contracte după ultimul meci amical disputat înainte de startul sezonului din Liga 4, câștigat cu 9-0 în fața formației Unirea Izvoarele.