Evenimentul Zilei > EVZ Special > Reuniune de urgență a NATO. Rusia trimite nave de război în Mediterana
Reuniune de urgență a NATO. Rusia trimite nave de război în Mediterana

Reuniune de urgență a NATO. Rusia trimite nave de război în Mediterana

Ambasadorii la NATO ai statelor membre ai organizaţiei se vor reuni vineri pentru consultări legate de conflictul din Siria

Două fregate din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră – „Admiral Makarov” şi „Admiral Grigorovici”,dotate cu rachete de croazieră Kalibr-NK traversează în prezent strâmtorile Bosfor şi Dardanele, îndreptându-se spre Marea Mediterană, a precizat vineri dimineaţă un purtător de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră, Aleksei Rulev, citat de Interfax.

Cele două nave de război, echipate cu armament de înaltă precizie, au plecat – conform unui plan dinainte stabilit – din baza Sevastopol a flotei (Crimeea) şi urmează să se alăture grupării navale permanente ruse din Marea Mediterană, potrivit acestuia.

Soldaţii turci prinşi în focul armatei siriene se aflau printre „unităţile combatante ale grupărilor teroriste„ a explicat vineri ministerul rus al Apărării, la o zi după ce cel puţin 33 de militari turci şi-au pierdut viaţa într-un atac în Siria, potrivit AFP.

În virtutea unui acord ruso-turc, forţele turce prezente în provincia Idlib ar trebui să comunice poziţiile lor Rusiei, aliată a regimului sirian, cu scopul de a se evita incidentele armate. Ceea ce, potrivit Moscovei, nu a fost făcut joi, fapt ce a dus la moartea a cel puţin 33 de soldaţi turci.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: