Gogoșile Churros sunt celebre în toată lumea. Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, acestea fiind unul dintre cele mai simple dulciuri tradiționale ale gastronomiei spaniole.
Celebrele gogoși Churros au devenit celebre în toată lumea. Pot fi servite cu sos de ciocolată sau tăvălite prin zahar pudră. Cel mai bun lucru este să folosiți o churrera, dispozitivul special de făcut astfel de gogoși, dar dacă nu aveți, cu o pungă de patiserie și o duză în formă de stea sunt suficiente pentru a obține niște gogoşile churros.
Rețeta celebrelor gogoși spaniole Churro - ingrediente necesare
Pentru a pregăti gogoșile spaniole cu ciocolată aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 65 g zahăr tos,50 g unt, 3 ouă,
- o lingură și jumătate cu zahăr tos,
- 250 ml apă, 1/2 linguriță de sare,
- 2 linguri de ulei + ulei pentru prăjit,
- 200 g făină,
- o fiolă cu esență de vanilie.
- Pentru crema de ciocolată vă sunt necesare 150 g ciocolată neagră și 170 g frișcă de gătit.
Mod de preparare:
Pentru început, puneți la fiert apa, alături de unt, ulei, sare și zahăr. Când dă în clocot, puneți făina în ploaie și amestecați cu o spatulă, până ce aluatul se va desprinde de pe fundul vasului.
Lăsați la răcit, apoi adăugați ouăle, dar nu toate deodată, ci pe rând. Aveți grijă ca după fiecare ou să amestecați foarte bine, apoi puneți și esența de vanilie. Mai lăsați la fiert câteva minute, apoi lăsați la răcit.
Puneți ulei într-o tigaie, încingeți bine. Amestecul de gogoși se pune într-un poș și se pun gogoșele în uleiul încins. Trucul pentru ca gogoșile să iasă perfecte: tăiați aluatul în timp ce curge din poș. Se prăjesc pe ambele părți și sunt gata atunci când sunt coapte în interior și aurii pe exterior. Se așează pe hârtie, pentru a se scurge excesul de ulei. Pudrați cu zahăr.
Rețeta celebrelor gogoși spaniole Churro - Cum se face crema de ciocolată
Pentru a pregăti crema de ciocolată puneți frișca la fiert, dar aveți grijă să o încălziți foarte bine, fără să fie adusă la punctul de fierbere. Rupeți ciocolata și puneți într-un bol.
Turnați peste aceasta ciocolata fierbinte și amestecați cât mai bine până când compoziția devine omogenă. Înmuiați gogoșile spaniole în acest sos. Sunt pur și simplu perfecte.
Churros-ul se servește de obicei fierbinte, când își păstrează toate aromele și proprietățile de digestibilitate, și se presară cu zahăr pudră, deși puteți adăuga și scorțișoară pentru a le da o notă specială. Dar sunt şi mai delicioase în crema de ciocolată.
Sursa: retetesivedete.ro.