Gospodinele care țin dietă pot să prepare rețeta de tort cu morcovi fără zahăr și făină. Acest desert are puține calorii și este foarte ușor de făcut. Nutriționiștii îl recomandă și copiilor.
Gospodinele pot să prepare rețeta de tort cu morcovi fără zahăr și făină. Acest desert este ideal pentru cei care vor să slăbească, dar care simt nevoia să se răsfețe cu ceva dulce. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
2 pahar făină de ovăz,
1 pahar fulgi de ovăz,
2 linguri amidon de porumb,
2 lingurițe de praf de copt,
2 lingurițe de scorțișoară măcinată,
0,5 linguriță de ghimbir pudră,
0,5 linguriță de nucșoară,
0,5 linguriță sare,
1 pahar de lapte de migdale,
2 ouă,
1/3 cană miere,
1 lingură de extract de vanilie,
1 pahar de morcovi rași și curățați,
0,5 pahar de nuci, tocate.
Ingrediente pentru glazură:
50 grame stevia,
1 lingură de unt de migdale,
½ pahar de smântână,
linguriță extract de vanilie.
Rețetă de tort cu morcovi fără zahăr și făină
Preîncălzește cuptorul la 180° și tapetează o tavă de copt de pergament. Amestecă fulgii de ovăz cu făina de ovăz, apoi adaugă amidonul de porumb, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și un praf de sare. Bate ouăle cu mierea până capătă o culoare galbenă și își dublează volumul. Se adaugă extractul de vanilie și laptele de migdale.
Acum adaugă compoziția din fulgi de ovăz la amestecul de ouă și amestecă. Pune morcovii rași și nucile. Desertul se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească complet, potrivit știripesurse.
Pentru glazură: Amestecă toate ingredientele până vei obține un amestec omogen și cremos. Desertul trebuie lăsat la răcit câteva ore. Asta este tot. Poftă bună!
Rețetă de clătite cu morcovi
Gospodinele mai pot încerca și o rețetă simplă de clătite cu morcovi. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 ou
– 50 de grame de morcov ras
– 100 de grame de făină
– 200 de mililitri de lapte
– 1 linguriță extract de vanilie
– 1 linguriță scorțișoară
– 40 de grame de zahăr.
Pentru început, amestecă făina, laptele și ouăle. După aproximativ zece minute, se adaugă morcovul decojit și ras fin, împreună cu scorțișoara și esența de vanilie. Este indicat să adaugi și jumătate de linguriță de praf de copt și un praf de bicarbonat de sodiu pentru a le face mai pufoase.
Se încălzește o tigaie la foc mediu și se hidratează baza cu o linguriță de ulei. Trebuie să adaugi compoziția cu un polonic. Ele trebuie lăsate la rumenit pentru câteva minute.