Reţeta de sezon care opreşte îmbătrânirea: păstăi de fasole cu usturoi şi maioneză de casă

Reţeta de sezon care opreşte îmbătrânirea: păstăi de fasole cu usturoi şi maioneză de casă Cum să scapi de balonare cu alimente de doar 4 lei. Sursa: dreamstime.com

Păstăi de fasole cu usturoi şi maioneză de casă - o rețetă delicioasă, perfectă pentru această perioadă a anului, care nu doar potolește foamea, ci ajută și la sănătate.

Importanţa păstăilor de fasole verde pentru organism

Fasolea este o sursă foarte bogată de fibre dietetice (9% la 100 g DZR) care acționează ca un laxativ. Fibrele ajută și la protejarea mucoasei colonului prin scăderea timpului de expunere la substanțele toxice, precum și prin legarea și eliminarea substanțelor chimice care cauzează cancer de intestin. De asemenea, s-a demonstrat că o cantitate adecvată de fibre în dietă reduce nivelul de colesterol din sânge prin scăderea reabsorbției acizilor biliari care leagă colesterolul în colon.

Fasolea verde conține niveluri excelente de vitamina A și antioxidanți polifenolici flavonoizi care promovează sănătatea, cum ar fi luteina, zeaxantina și beta-carotenul în cantități potrivite. Acești compuși ajută la protecția împotriva radicalilor liberi derivați din oxigen și a speciilor reactive de oxigen (ROS) care joacă un rol în îmbătrânire și în diferite procese care conduc la boală.

Ingrediente 1. 500 g păstăi galbene rotunde 2. 2 ouă,1 lămâie 3. 1 căţel de usturoi 4. ulei de floarea-soarelui

Ne puteți urmări și pe Google News

5.mărar verde (la dorinţă)

Mod de preparare 1. Păstăile se spală în 3-4 ape. Abia apoi se taie în secţiuni de două degete, pentru a fi uşor de servit. Se pun pentru 10-15 minute la fiert în apă cu sare şi cu o jumătate de lămâie tăiată în bucăţi mari. Timpul de fierbere este direct proporţional cu vârsta legumelor, însă, la final, ele trebuie să fie fierte de tot. Se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs şi la răcit.

2. Separat, dintr-un gălbenuş crud şi unul fiert se face o maioneză uşoară, cu multă zeamă de lămâie. Secretul acestei reţete este că această mâncare nu poate fi făcut cu maioneză din comerţ.

3. La final, se mai adaugă şi usturoiul bine pisat şi se mai amestecă un pic cu un strop de ulei. Se adaugă păstăile răcite. Se serveşte rece, pe pâine de casă prăjită.

La dorinţă, pentru decor, se poate de presărat cu mărar verde mărunţit.