Rețetă de pui marinat în suc de mere. Este savuroasă și ai nevoie de puține ingrediente

Carcase de pui. Sursa foto: Arhiva EVZ

Multe persoane nu reușesc să țină Postul Paștelui din diferite motive, iar rețeta de pui marinat în suc de mere alături de o garnitură de legume este perfectă în cazul lor. Vei avea nevoie de puține ingrediente, iar timpul de preparare este redus.

Rețeta de pui marinat în suc de mere alături de o garnitură de legume este foarte ușor de făcut. Chiar dacă ți se pare că vei avea nevoie de foarte multe lucruri pentru a pregăti această masă, adevărul este că vei folosi o singură tavă și legume pe care le găsești în caza oricărei gospodine. Este recomandat ca puiul să fie marinat cu o seară înainte, dar în cazul în care nu ai timp îl poți trece prin condimente și înainte de preparare.

Pentru marinarea puiului vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1,5 kilograme pui grill,
  • 600 mililitri de suc de mere acrișoare, fără zahăr,
  • 300 mililitri de supă de pui,
  • trei căței de usturoi,
  • 30 mililitri de ulei de măsline,
  • zeama de la o jumătate de lămâie,
  • o lingură rasă de sare grunjoasă,
  • patru sau cinci rămurele de cimbru proaspăt.
În ceea ce privește garnitura de legume coapte, vei avea nevoie de:
  • 300 grame de sfeclă roșie,
  • 400 grame de morcovi,
  • 300 grame rădăcină de păstârnac,
  • 400 grame cartofi pentru copt,
  • două cepe,
  • doi căței de usturoi,
  • 30 mililitri de ulei de măsline,
  • sare, piper negru măcinat și cimbru proaspăt după gust.

Mod de preparare pui marinat în suc de mere

Pentru început trebuie să treci puiul deasupra unei flăcări pentru a îndepărta eventualele pene rămase. Șterge foarte bine puiul și așază-l într-un castron mai mare. Pentru marinadă poți să folosești suc de mere realizat în propria casă sau unul cumpărat dintr-un magazin. Este important să fie acrișor și fără zahăr. Amestecă sucul de mere, supa de pui, sucul de lămâie, uleiul de măsline și sarea grunjoasă într-un castron până când sarea s-a dizolvat complet. Ulterior, adaugă marinada și rămurelele de cimbru peste pui.

Tava în care vei coace cuptorul trebuie tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 190 de grade Celsius cu ventilație sau 200 de grade Celsius cu ventilație. Toate legumele trebuie să fie decojite și spălate cu mare atenție. Ulterior, taie-le în bucăți potrivite. Stropește toate legumele cu ulei de măsline și condimentează-le cu sare, piper și frunzulițe de cimbru proaspăt. Puiul trebuie așezat în mijlocul tăvii. Cele trei mere trebuie spălate, decojite și tăiate în patru bucăți. Scoate semințele și pune merele în tavă, deasupra legumelor.

Puiul trebuie condimentat cu sare, piper și frunzulițe de cimbru în interior, unde vei introduce și doi căței de usturoi. Leagă strâns picioarele puiului cu sfoară de bucătărie și lasă-l la cuptor timp de 80 sau 90 de minute. Dacă observi că se rumenește mult prea repede, îl poți acoperi cu hârtie de copt umezită și stoarsă. După ce timpul s-a terminat, scoate puiul din cuptor și lasă-l să se odihnească timp de 15-20 de minute. Ulterior, poți să servești preparatul alături de legumele și merele coapte, potrivit Lauralaurentiu.ro.