Prăjitura cu căpșuni și iaurt este potrivită pentru zilele călduroase care se aproprie deoarece este revigorantă. În plus, este simplu de făcut și poate fi servită alături de o cupă de înghețată.
Prăjitura cu căpșuni și iaurt este desertul cu care poți să închei primăvara și să începi vara. Dulceața din aceste fructe împreună cu gustul acrișor al iaurtului vor da o aromă deosebită prăjiturii tale. În cazul în care vrei ca desertul tău să aibă un aspect deosebit, poți să folosești nuci tocate sau o glazură cu suc de portocale sau lămâie pentru a orna prăjitura. Cantitatea de căpșuni folosită diferă în funcție de cât de bogată vrei să fie prăjitura.
Rețeta pentru prăjitura cu căpșuni și iaurt este foarte simplu de făcut și nici nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie pentru a o prepara. Vei avea nevoie doar de 15 minute, timp în care vei amesteca toate ingredientele. În plus, este un desert perfect pentru această perioadă în care căpșunile au apărut în cele mai multe piețe din România. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- căpșuni
- 150 grame de iaurt,
- 40 de militri de ulei,
- coaja de la o jumătate de portocală/lămâie,
- trei ouă mari,
- 110 grame de zahăr,
- 200 grame de făină,
- opt grame de praf de copt,
- un praf de sare,
- esență de vanilie.
Mod de preparare prăjitură cu căpșuni și iaurt
Pentru început trebuie să preîncălzești cuptorul la temperatura de 175 de grade Celsius. Ulterior, pune foaia de copt într-o formă rotundă pentru cuptor. Ouăle, iaurtul, uleiul, coaja de portocoală și esența de vanilie trebuie adăugate într-un bol încăpător și amesteca-te foarte bine. Adaugă treptat zahărul și amestecă până când vei obține un aluat cremos.
Făina cu praful de copt trebuie amestecate într-un bol separat și ulterior să le cerni peste aluatul cremos. Ulterior, amestecă foarte bine cu mișcări de jos în sus. Căpșunile le vei spăla foarte bine și le vei îndepărta frunzele. Fructele trebuie tăiate în jumătăți sau sferturi și adăuga-te în aluat. Compoziția formată o vei turna în tava tapetată cu hârtie de copt.
Prăjitura cu căpșuni și iaurt va sta la cuptor timp de 45-50 de minute sau până când va trece testul scobiturii. La final, poți să o pudrezi cu zahăr. Desertul se lasă la răcit pe un grătar și ulterior poate fi savurat. Prăjitură poate fi servită alături de o cupă de înghețată, frișcă sau siropt de căpșuni, potrivit rețete.unica.ro.